Gel ve Keşfet!

Baltık Başkentleri Keşfedilmeyi Bekliyor

Avrupa'nın kuzeyinde büyüleyici bir yolculuk...

0 385

Royal Caribben filosunun gözbebeklerinden olan Brillance of the Seas ile çıkacağınız Baltık Şehirleri Kuzey Avrupa liman şehirlerinden Amsterdam, Skagen, Tallin, St. Petersburg, Helsinki, Stockholm ve Kopenhag‘ı ziyaret ediyoruz. Dünyanın en popüler liman şehirlerinden Amsterdam’da başlayıp altı farklı limana uğrayan bu Royal Caribbean rotası aklınızı başınızdan alacak.

Amsterdam

Dünyanın en popüler turizm şehirlerinden biri olan Amsterdam bu ününü kanallarına, müzelerine, bisiklet yollarına ve özgürlüklerle dolu olmasına borçlu. Van Gogh Müzesi‘ni gezdikten sonra Red Light Street‘te gezebileceğiniz, kanalların kenarında oturup kahvenizi yudumladıktan sonra bisikletle tüm şehri gezebileceğiniz Amsterdam sosyal medyanın da en popüler şehirlerinden. Kültürel zenginliklerle dolu bu liman kentini halen görmediyseniz Royal Caribbean farkı ile bu eksiği kapatabilirsiniz. Hem de bavul açma ve toplama derdi olmadan!

Skagen

Skagen

Atlas Okyanusu ile Kuzey Denizi‘nin birleştiği Skagen öylesine güçlü manzaralara sahiptir ki ressamların vazgeçemediği bir yer olarak bilinir. Yılda 2 milyona yakın ziyaretçi çeken Skagen aynı zamanda Danimarka‘nın en kuzeydeki kasabasıdır. 19. yüzyılın sonlarında birçok sanatçı Skagen’in büyüsüne kapılıp burada yaşamayı seçince sonuç mimarisinden sokaklarına kadar tamamıyla estetik bir şehrin oluşması olmuş. Lezzetli deniz mahsulleri, büyüleyicil kumsalları ile Skagen gezginlerin uğrak noktası.

Tallin

Tallinn

Estonya‘nın başkenti ve ana liman kenti olan Tallinn, Baltık Denizi’nin kıyısında, Finlandiya’nın başkenti Helsinki’nin 80 kilometre güneyinde yer alıyor. Estonya nüfusunun % 32’sinin yaşadığı bu Kuzey Avrupa şehri, dimdik ayakta duran tarihi yapıları ve el değmemiş doğası ile Baltık ülkeleri arasında mutlaka görülmesi gereken bir başkent olarak parlıyor. Skagen gibi deniz mahsülleri konusunda bir marka olan Tallin’in tarihi sokaklarında dolaşırken kendinizi Ortaçağ‘ın tüm ihtişamını hissederken bulacaksınız. Tallin Avrupa’nın en iyi korunmuş Ortaçağ şehirlerinden biri olarak gezginlerin ve tarih meraklılarının dikkat çekiyor.

St. Petersburg

St. Petersburg, Peterhof Parkı ve  Çeşmesi

 

St. Petersburg edebiyat meraklılarının yakından tanıdığı bir şehir çünkü tüm Rus klasikleri neredeyse St. Petersburg’da geçer. Suç ve Ceza gibi bir romana mekan olmuş St. Petersburg’un en önemli özelliklerinden biri ise mimari yapılarıdır. Bunun en büyük sebebi ise 200 yıl boyunca efsanevi Çarlık Rusya’sının en önemli şehri olmasıdır. Baştan aşağıya bir kültür ve mimari başkenti olan St. Petersburg kanalları, gece hayatı, Beyaz Geceler olarak da bilinen güneşin neredeyse hiç batmadığı günleri ile mutlaka görülmesi gereken dünya başkentlerinden biri. 42 adaya, 55 kanala ve 500’e yakın köprüye de ev sahipliği yapan St. Petersburg kuzeyin Venedik‘i olarak da biliniyor.

Helsinki

Helsinki

Helsinki Finlandiya’nın en kalabalık şehri ve başkenti. Dünyanın en kozmopolit şehirlerinden olan Helsinki mimarisi ile de dikkat çekmektedir. Açık renkli granitlerin yoğun olarak kullanıldığı yapıları nedeniye Beyaz Şehir olarak da bilinen Helsinki tam bir kültür başkenti. Bir adalar şehri olarak da bilinen Helsinki ayrıca kaleleri ve mutfağı ile de ünlü. Deniz mahsüllerinin ağırlıkta olduğu Helsinki mutfağı İsveç ve Rus mutfağının kusursuz bir sentezine sahip. Tütsülenmiş balık, ördek ve geyik etinden yapılan yemekleri ile de bilinen Helsinki hem gurmeler hem de tarih ve mimari meraklıları için adeta bir hazine. Bu hazineleri keşfetmek için daha fazla beklemeyin.

Stokholm

Stokholm

Stockholm yazları uzun süren gündüzler ile ünlü bir şehir. Öyle ki geceyarısı bile gündüz gibi yaşanan günlere sahip. Helsinki gibi birçok adaya sahip olan Stockholm kanallarla çevrili, yeşilliklerle kaplı, kocaman parklara ve hatta şehirle iç içe geçmiş ormanlara da ev sahipliği yapıyor. Korna sesinden çok kuş sesi duyduğunuz şehir insanı kendisine hemen alıştıran bir ruha sahip. Bütün Baltık Şehirleri gibi deniz mahsülleri konusunda iddialı olan Stockholm aynı zamanda öyle çok müzeye ev sahipliği yapıyor ki tek bir tatilde hepsini gezmek imkansız. Sanatla dolu bu şehir köklü Avrupa şehirlerinin hepsinde mevcut olan mimari güzellikleri de bünyesinde barındırıyor.

Kopenhag

Kopenhag

İstatistiklere göre dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı Danimarka’nın başkenti olan Kopenhag bu özelliği ile sizi hemen içine çekmeyi başarıyor. Öyle ki birkaç saatlik bir geziden sonra kendinizi burada yaşıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Restoranların, kafelerin, tasarım butiklerin yoğun olarak bulunduğu şehir aynı zamanda bir sanat şehri olarak da biliniyor. Sanata, tarihe ve kafelerde zaman geçirmeye meraklı iseniz Kopenhag sizin için biçilmiş kaftan. Ulusal Müze’si ile ünlü olan ve tarihte bir Viking şehri olarak bilinen Kopenhag her gezginin görülmesi gerek yerlerde listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Baltık Şehirleri’ni görmek için daha fazla vakit kaybetmeyin. Royal Caribbean sabit kur avantajı ile Baltık Şehirleri onları keşfetmeniz için sizi bekliyor. Daha fazla bilgi için tıklayınız.

Gemi Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.