Marka Elçilerimiz Miray & Tolga Yazdı. ”Celebrity Cruises ile Keyifli Asya Rotası”

Singapur - Vietnam - Hong Kong

Celebrity Cruise ile ASYA’ya gemi turu!

Asya’nın en keyifli 3 ülkesini tek bir gemi turunda gezmek paha biçilemez!

Bir de üzerine yenilenen Celebrity Millennium gemisi ile olunca, gemi turundan döndükten sonra bile hala seyahat anılarımızı anlatır olduk.

Gemi turumuz Singapur’dan başladı ve ardından 3 farklı ve önemli Vietnam şehrine doğru seyre devam ettik. Sırasıyla Vietnam’ın başkenti Ho Chi Minh, sahil kasabası Nha Trang ve ister Hue ister Danang’a yolculuk yapabileceğiniz Chan May limanlarına uğradık. Bir haftalık gemi turunu tamamladıktan sonra ise Hong Kong’a vardık.

Bu yazımızda size gemi turu ile Singapur, Vietnam ve Hong Kong yaptığınızda, Asya’nın bu 3 keyifli ülkesinde neler yapabilirsiniz, bunlardan bahsedeceğiz.

  • Yolculuğun keyfi Istanbul havalimanında başlıyor!
  • 24 Saatte Singapur!
  • Celebrity Millennium gemisine giriş. Gemi yolculuğu başlasın!
  • ROTA! Gemi kalkıyor
  • Ho Chi Minh mi Saigon mu?
  • Nha Trang, siz nasıl yaşamak isterseniz öyle yaşanıyor
  • Chan May limanında inince Hue’ya mı Danang’a mı yoksa Golden Bridge’e mi?
  • Hong Kong! En şanslı gemi turu bu olmalı

Yolculuğun keyfi Istanbul havalimanında başlıyor!

Uzak doğuya yapılan seyahatlerde herkesin ilk aklına gelen soru, kaç saat sürecek oluyor.

“Istanbul’dan Singapur uçuşu kaç saat?”

Celebrity Cruise Asya gemi turunu Sunorama tur’dan aldığınızda içerisinde uçak bileti de dahil oluyor. Türk Hava Yolları’nın TK 54 sefer sayılı uçağı ile yaklaşık 10-11 saatte Singapur’a varıyorsunuz.

İşin keyfi daha havalimanına gittiğinizde başlıyor. Uçuş gece 01:55’te olduğundan yaklaşık 2-3 saat öncesinde rehberinizle havalimanında buluşuyorsunuz. Ve tabii, diğer yolcularla da tanışmaya burada başlıyorsunuz.

Uzak doğuya gece uçmanın avantajı, tam uyku saatiniz geldiğinde uçakta olmanız ve orada uyuyup uyanınca gideceğiniz noktaya varmanız. Uçuş nasıl geçiyor anlamıyorsunuz bile.

Gemi turunun ilk adımı olan Singapur uçuşunu, Singapur saatiyle 17:00-17:30 gibi tamamladık.

Not: Singapur-Türkiye saaat farkı: +5 saat. (Istanbulda 12:00 iken, Singapurda 17:00 oluyor)

24 Saatte Singapur!

Singapur’u keşfetmek için tam 24 saatiniz var!

Bu gemi turunun en güzel yanlarından biri Singapur’da 1 gece konaklama olması.

Böylece hem gece ışıl ışıl görkemli halini, hem de gündüz güneşli halini görebiliyorsunuz.

Eğer şehri görmeye istekli iseniz, size tavsiyemiz havalimanından sonra otele transferinizi tamamlayıp, belki kısa bir üst değiştirme ve ihtiyaç molası verip, hemen dışarı çıkıp, Singapur’u keşfe başlamanız.

Her şeyin nizami olduğu, diğer bir adıyla yasaklar şehri Singapur’un hem gecesini hem gündünüzü yaşarken, buraya birkaç gezilecek/görülecek yer tavsiyesi de bırakıyoruz.

Yasaklar şehri derken, aklınıza gelecek bir çok şey yasak. Mesela sakız çiğnemek, ya da yere tükürmek..

24 saatteSingapur için önerilerimiz:

  • Deniz ürünleri seviyorsanız, Singapur’daki ilk akşamınızda keyifli bir yerde deniz ürünü özellikle de “chili crab” (chili soslu yengeç) yemeniz. Biz Clark Quay’deki Jumbo Seafood’da yedik ve çok beğendik
  • Gitmeden önce mutlaka, gideceğiniz tarihin festivallerine bakmanızı öneriyoruz. Biz Şubat 2019’da gittiğimizde #iLightSingapore festivaline yani aydınlatma festivali şehirdeydi. Bu sayede gece bütün şehri adım adım gezerken bir çok yerde farklı müzik şovlarını izleyebildik.
  • Ulaşım için biz Singapur’un meşhur elektrikli scooter’larından kiraladık ancak siz scooter kullanmak istemezseniz, her yere taksi ya da otobüs ile de ulaşım sağlayabilir ya da en garantisi rehberli olan tura katılabilirsiniz.
  • Özellikle ertesi gün kısa zamanda bir çok yeri görebilmek ve gezerken şehir/ülke hakkında bilgi almak için rehberli tura katılmanızı öneririz.
  • Singapur’da görmeniz gereken başlıca yerler ise: Marina Bay Sands, Gardens by the Bay, Super Trees, Merlion, Chinatown, Orchard caddesi, Clarke Quay.
  • Alternatif bir program arıyorsanız da Singapur’un keyifli adası Sentosa’ya geçebilirsiniz.

Celebrity Millennium gemisine giriş. Gemi yolculuğu başlasın!

Seyahatin 2. Günü Singapur’dan yaklaşık 2-3 gibi büyük bir heyecan duyduğumuz Celebrity Millennium gemisine doğru yola çıktık. Şehirden liman yaklaşık 15 dakikalık bir mesafede.

Limanda pasaport kontrolünden geçip, check-in kontuarlarına varıyorsunuz. Sonrasında ise gemiye biniş başlıyor. Celebrity Millennium gemi turu için bu kadar heyecanlanma sebebimiz ise geminin renove olduktan sonraki ilk seferini yapmamız.

Celebrity gemisinin yalnızca renkleri ve dış görünümü değişmemiş aynı zamanda yolcu kapasitesi artırılıp iç tasarımda da değişiklikler yapılmış. En beğendiğimiz kısmı ise en lüks otellerde olduğu gibi bir banyoya sahip olması. Mermer kaplı banyosu ile bugüne kadar bindiğimiz en şık gemi diyebiliriz.

ROTA! Gemi kalkıyor

7 gece 8 günlük gemi turundaki keyifli rotamızda 3 gün denizde 5 gün de karadaydık.

  • 9 Şubat:Singapur
  • 10 Şubat: Seyir I Tüm gün denizdeyiz
  • 11 Şubat Ho Chi Minh (Phu My) Vietnam
  • 13 Şubat Seyir I Tüm gün denizdeyiz
  • 14 Şubat Hue/Danang (Chan May) Vietnam
  • 15 Şubat Seyir I Tüm gün denizdeyiz
  • 16 Şubat  Hong Kong, Çin

Ho Chi Minh mi Saigon mu?

Singapur’dan sonra ilk günü denizde geçirdik. İlk günü denizde geçirmek her zaman daha keyifli oluyor. Gemi içerisinde nerede ne var ilk günden detaylıca keşfedip öğreniyorsunuz.

Bir sonraki gün ise sabah erken saatlerde gözümüzü Vietnam’da açtık. Vardığımız yer Vietnam’ın en büyük şehri, eski Vietnam başkenti, bugünkü adıyla Ho Chi Minh, eski adıyla Saygon.

Ho Chi Minh için Türkçe rehberli bir tur ya da geminin kendi excurisonlarından birini alabileceğiniz gibi, limandaki otobüslerden biri ile de gidebilirsiniz. Burada biraz pazarlık gücünüzü kullanmanız gerekiyor ve Vietnamlılar pek ingilizce de bilmediği için zorlanabiliyorsunuz.

Gemi limana yanaştıktan sonra Ho Chi Minh’de geçirebileceğiniz 12 saatiniz var. Sabah 7’den akşam 7’ye, biz bu 12 saate çok şey sığdırdık. Ben Than Market, Saigon Notre-Dame Bazilikası, Saigon Merkez Postane, Vietnam Savaş Müzesi’ni görmenizi tavsiye ederiz. Öğle yemeği için spring roll ve noodle yemek üzere Propaganda’yı tercih edip, “mutlaka denemelisiniz!” dediğimiz Vietnam kahvesi için de Highland Coffee’ye uğrayabilirsiniz.

Bu arada Vietnam dünyada robusta kahvesini en çok ihraç eden ülke. Kaynağına gelmişken denemeden olmaz. “Cà phê đá” dedikleri buzlu kahveden içmeden en azından dönmeyin. Hava sıcaklığı ile de başetmek için güzel bir yöntem olabilir.

Nha Trang, siz nasıl yaşamak isterseniz öyle yaşanıyor

Gemi turunda ikinci durağımız keyifli sahil kasabası Nha Trang oldu. Gemi limana yanaştıktan sonra geçirebileceğiniz yaklaşık 10 saatiniz bulunuyor.

Nha Trang nasıl yaşamak isterseniz öyle yaşayabileceğiniz bir sayfiye yeri. İsterseniz deniz kenarında kumlara havlunuzu serip uzanın, isterseniz şehrin iç kısımlarında damaya benzer bir oyun oynayan köy kahvesindeki amcalarla tanşın, isterseniz masaj yaptırıp, keyifli restoranlarda yemek yiyin.

 

 

 

 

 

 

 

Biz bu 10 saate bunların hepsini sığdırmayı başardık. Bunun için hemen limandan bir motorsiklet kiralayıp yola koyulduk.

Tüyo: Limandan çıktıktan sonra motosiklet kiralamak için yereller ile görüşmeye başladığınızda, size önerdikleri 30$/day motosiklet kiralama ücreti yerine 10-15$’a günlük kiralamanızı yapabilirsiniz.

  • Önce denizin keyfini çıkarıp ardından şehrin içine karıştık.
  • Öğle yemeğini Galangal restoranda yedik. Kocaman bir ananas içerisinde gelen pirinç dolu yemeği denemenizi tavsiye ederiz.
  • Ardından da şehrin içerisindeki masaj salonlarından birinde Vietnam masajını denedik.

Nha Trang’dan gemiye geri dönerken hava kararmaya başlıyor. Bazı limanlarda gemi direk karaya yanaşırken bazılarında ise tender boatlarla limana gidiyorsunuz. Nha Trang da botlarla gemiden limana geçtiğiniz bir yer. Bunun da keyfi gündüz ayrı gece ayrı çıkıyor galiba.

Chan May limanında inince Hue’ya mı Danang’a mı yoksa Golden Bridge’e mi?

Her sabah başka bir limanda uyanmanın keyfini en doğru anlatacak kelimeleri arıyoruz.  Bulan yorumlara yazsın lütfen.

2 gün karada geçirdikten sonra 1 gün yeniden deniz molası verdik. Sonraki gün ise Chan May limanında gözlerimizi açtık.

Chan May limanında indikten sonra karşınıza 2 seçeneğiniz var: Hue ya da Danang. Biz bu defa biraz rotanın dışına çıkalım istedik ve Golden Bridge’e doğru yol aldık. Motorsikletle yaklaşık 1,5 saat süren yol, otobüsle giderseniz de tahmini 2 saat sürer.

Son dönemin gözde destinasyonlarından biri Golden Bridge’ın fotoğraflarını bir çok yerde görmüş olabilirsiniz. Bulunduğu yer ise bir eğlence parkının içi. (Sun World Ba Na Tema Parkı) Haziran 2018’de yani çok yakın bir süre önce açılıyor, o günden bu yana da turistlerin büyük ilgi odağı oluyor.

Golden Bridge Da Nang tarafında, Ba Na tepelerine üzerine kurulu. Yapımı yaklaşık 1 yıl süren köprüye yakından ve dikkatli baktığınızda ayaklarının olmadığını görebilirsiniz. 2 devasa el 150 metre uzunluğundaki köprüyü ayakta tutuyor.

Hong Kong! En şanslı gemi turu bu olmalı

En şanslı gemi turlarından biri bu, çünkü aynı anda hem Singapur hem Vietnam hem Hong Kong gibi genelde ayrı ayrı gidilen bu 3 destinasyonu tek bir seferde görebilme imkanınız oluyor.

Hong Kong uzun süredir hep aklımızda olan ama nedense bir türlü gidemediğimiz bir destinasyondu. Asya’nın Londra’sı diyebiliriz sanırım Hong Kong’a. Bir dönem İngiliz himayesinde kaldığı için İngiliz sömürgeciliğinin bir çok etkisini burada da görüyoruz. Bakınız: Trafiğin tersten akması, şoför koltuğunun sağda olması ya da birden fazla cadde, tepe gibi yerin adının Victoria olması.  Aynı zamanda bankacılık ve finans sektörünün de kalbi. Rehberimizin Tarkan Bey’in bir süre çalıştığı yer olan HSBC bankasının açılımı da Hongkong and Shanghai Banking Corporation zaten.

Hong Kong son liman olduğu için gemiden bavullarınızı alarak iniyorsunuz. Geri dönüş uçağına da vakit varken, burada yapılacak en mantıklı şeylerden biri Türkçe rehberli turu almak oluyor. Bavullar otobüse yerleşiyor, size Hong Kong’un keyfini özgürce çıkarmak kalıyor.

Hong Kong’da geçireceğiniz 6 saat içerisinde görmeniz gereken yerler: Şehri kuşbakışı izlemek için Victoria zirvesi, şehrin kalbi olan Nathan Road’da son alışverişler, Tsim Sha Tsui ve Kowloon bölgesi.

Hong Kong’daki kısa turu tamamladıktan sonra yeniden havaalanına doğru yola çıkış vakti geliyor.

Türk Hava Yolları’nın TK 71 sefer sayılı uçağı ile Hong Kong’dan Istanbul’a direkt uçuyorsunuz. Yaklaşık 13 saatlik bir uçuşun ardından sabah erken saatlerde Istanbul’a varıp, binlerce güzel anıyla eve dönüyorsunuz.

Celebrity Millennium gemisi ile Asya’nın en keyifli 3 ülkesi Singapur, Vietnam ve Hong Kong’u gezmek isterseniz, vize gerekmiyor. Vizesiz gezilecek yer arıyorsanız da bu tur tam size uygun diyebilirim.

Siz de Celebrity Cruise gemisiyle giderseniz bize yazmayı unutmayın. Her türlü sorunuz için buradayız.

Celebrity Cruise gemi turlarını incelemek isterseniz de buraya bakabilirsiniz. Belki bir turda yollarımız da kesişir

Keyifle kalın,
Hoşçakalın.

Miray & Tolga

Asya & Uzakdoğu Gemi Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.

Comments (0)
Add Comment