Gel ve Keşfet!

Baltık Başkentleri Turu ve Saklı Güzellikler

0 309

Baltık Başkentleri Turu birçok güzellik saklıyor. Gemilerimiz sizi bu saklı güzellikleri keşfetmeye çağırıyor. Baltık Denizi etrafında yerleşmiş başkentleri harika gemilerimizle keşfedebilirsiniz. Stockholm, Tallinn, St.Petersburg, Helsinki ve Riga size onları keşfetmeniz için pek çok gerekçe sunuyor.

Baltık Başkentleri Turu’na çıktığınızda pek çok harika manzarayla karşılaşacaksınız. Bunları elbette hafızanıza kaydetmek isteyeceksiniz. Bu yüzden tura çıkmadan önce fotoğraf makinenizi ve kameranızı almayı, yanınızda yeterli miktarda hafıza kartı ve pil bulundurmayı unutmayın.

Baltık Başkentleri Turu’na Çıkmak İçin 5 Sebep

Baltık Başkentleri Turu’na çıkmak için pek çok sebep sıralayabiliriz. Ancak burada ilk beşten söz edeceğiz. İşte Baltık Denizi etrafındaki güzellikleri görmeniz için beş gerekçe:

1. Sempatik Sokaklarıyla Gamla Stan

Gamla Stan Stockholm’de en çok dikkat çeken turistik bölge. Gamla Stan aslında Eski Şehir anlamına geliyor. Bu şehir dar ve eğri sokaklardan oluşuyor.

Bu sokaklara girdiğinizde kendinizi bir zaman makinesiyle zamanda yolculuk yapmış ve Orta Çağ’a dönmüş gibi hissedebilirsiniz. 🙂

Ancak Stockholm’de görmeniz gereken modern mimarîler de var. Üstelik şehri yürüyerek gezmeniz de mümkün. Stockholm’e ait 14 adayı görmeyi de unutmayın.

2. UNESCO Dünya Kültür Mirası Eski Şehir

Tallinn Baltık başkentlerinden biri ve burada mutlaka görmeniz gereken Old Town yani Eski Şehir bulunuyor. Old Town UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak öne çıkıyor.

Diğer pek çok Avrupa başkentinden farklı olarak Tallinn tamamen Orta Çağ ve Hansa kökenli yapısını korumayı başarmış bir şehir. 13. yüzyıldan bu yana bozulmamış şehir planıyla dünyanın en çok tanınan yerleri arasında bulunuyor.

Orta Çağ kiliseleri, görkemli tüccar evlerini, ahırları, depoları, pek çoğu Orta Çağ’dan kalan orijinal kaldırım taşlı sokakları burada bulabilirsiniz.

3. 3 Milyon Sanat Eserine Sahip Hermitage Müzesi

St.Petersburg, Baltık Başkentleri Turu’na çıktığınızda gezmeniz, görmeniz ve keşfetmeniz gereken önemli bir nokta.

Pek çok turist buraya 3 milyon sanat eseri barındıran Hermitage Müzesi’ni görmeye geliyor. 1852 yılında açılan müze Çariçe II. Katerina tarafından oluşturulmuş.

Üstelik Berlin’den getirilen 255 parça resim koleksiyonu barındırmakta. İlginç bir bilgi de bu müzeyi tüm sanat eserlerini tek tek izleyerek gezmenin 11 yıl sürmesi. 🙂

4. Seurasaari Açıkhava Müzesi

Seurasaari Açıkhava Müzesi Helsinki’de mutlaka görmeniz gereken özel bir müze.

Burada huzurlu ve keyifli zaman geçirebilir, geleneksel kıyafetleriyle gezen yerel insanları ve Finlerin yaşadığı eski evleri görebilirsiniz.

Temiz hava, sincaplar, elinizden yem almaya gelen kuşlar size kendinizi bambaşka bir yerde hissettirebilir.

5. Kuzeyin Paris’i Riga

Kuzeyin Paris’i adı verilen Riga, turistlerin gezmeyi ve görmeyi en çok sevdikleri Baltık başkentlerinin başında geliyor. Bu şehirde gezilecek çok sayıda müze, park ve alan var. Özellikle Vermanes Garden görmeden dönmemeniz gereken bir yer.

Burada yürüyüş yapabilir, güzel köprülerin üstünden geçerken ördekleri izleyebilir, bankta oturarak kuşları dinleyebilirsiniz.

Son olarak, Baltık Başkentleri Turu’na çıkmanız için en önemli sebep, tura harika gemimiz Serenade of the Seas ile gidebilmeniz. 🙂 Üstelik aşağıdaki bağlantıya tıklayarak erken rezervasyon avantajından yararlanabilirsiniz.

Gemi Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.