Gel ve Keşfet!

Karayipler’de 5 Muhteşem Gezi Noktası

0 673

Karayipler’de 5 muhteşem gezi noktası keşfetmek ister misiniz? Royal Caribbean misafirlerini Karayipler’e götüren ve bu muhteşem adaları keşfetmelerini sağlayan gemi hattı olarak bilinir. Üstelik misafirlerine özel bir de adası var. CocoCay Adası adını alan bu adada misafirler istedikleri gibi vakit geçirebilir, yüzebilir, dalış yapabilir, güneşlenebilirler.

Royal Caribbean Karayipler gemi turu ile aslında pek çok ada keşfedersiniz. Bu yazımızda bunların içinden beşini seçtik.

Labadee Plajı, Haiti

Labadee, Haiti Adası’nda bozulmamış sahillere, mercan resiflerine ve ormanlık alanlara sahip dağlarla çevrili ve lagün benzeri koylara sahip. Burası dinlenmek ve kendinizi yenilemek için harika bir yer. Sahilde katılabileceğiniz pek çok etkinlik var. Su sporları ve zip-line bunlardan bazıları. Dragon’s Breath Flight Line yani Ejderhanın Nefesi Uçuş Hattı dünyada su üzerinde bulunan en uzun zip-line olma niteliğini taşır. Yaklaşık 92 metre uzunluğunda olan bu hat boyunca harika bir uçuş deneyimi yaşarsınız.

karayiplerde beş muhteşem gezi noktası
Labadee Zipline

Labadee, Royal Caribbean müşterilerine özel bir varış noktası. Sahili istediğiniz gibi keşfedebilir ve burada dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. Adada olduğunuz süre boyunca barbekü, hamburger, hot dog, sebze yemekleri, meyve ve taze içecekler sunulur.

CocoCay Adası

Cococay Adası Karayipler’de 5 muhteşem gezi noktası içinde yer aldığı gibi aynı zamanda Royal Caribbean’ın özel adası. Yani bu adaya indiğinizde adada sadece o gemiye özel misafirlerin olduğunu görürsünüz. Royal Caribbean’ın özel adasında her şey misafirlere özel. Burası Bahama’da bir cennet.

karayiplerde beş muhteşem gezi noktası
CocoCay Adası

CocoCay Adası’nda yapabileceğiniz pek çok etkinlik var. Bu etkinlikler çok çeşitli. Şnorkel ile dalış, kano ile gezi, bot ile gezi, jet-ski kiralama, su parkında eğlence bunlardan bazıları. Ancak su sporlarını sevmiyorsanız doğa yürüyüşlerine katılabilir, kumsalda güneşlenerek dinlenebilir ve yenilenebilirsiniz.

Falmouth, Jamaika

Falmouth pek az kişi tarafından bilinen bir noktadır. Burası Jamaika’nın kıyı şeridi. Üstelik keşfedilmesi tavsiye edilen pek çok yer arasında ilk sıralarda yer alır. Keşfeden kişiler için Falmouth eşsiz bir varış noktası. Burada kıyı şeridi boyunca at ile gezinti yapabilir, beyaz kumların üstünde yürüyebilir, Dunn’s River Şelalesi’ni görebilirsiniz.

karayiplerde beş muhteşem gezi noktası
Falmouth

Ayrıca burada Green Grotto Mağaraları da bulunur. Bambudan yapılmış gondolla nehir boyunca gezmek Falmouth kaşiflerinin burada yapılmasını tavsiye ettiği etkinliklerden biri. Falmouth üstünde hemen hemen her yol sizi bir maceraya götürür.

Cozumel

Meksika’ya ait olan Cozumel gemi turları ile ilgileniyorsanız ya da Royal Caribbean turlarını incelediyseniz mutlaka gözünüze çarpan bir varış noktası olmuş. Cozumel’e vardığınızda burada mutlaka şnorkel ile dalmalı, sahilde dolaşmalı ve botanik bahçelerini görmelisiniz.

karayiplerde beş muhteşem gezi noktası
Cozumel

San Miguel kasabasında alışveriş yapmalı ve Tulum şehrinin eski Maya uygarlıklarına ait kalıntılarını görmelisiniz. Aslına bakarsanız pek çok kişi Cozumel’e dalmak ve eski Maya kalıntılarını görmek için gelmekte. Bu kalıntılar Cozumel için büyük önem taşımakta.

Aruba

Aruba Karayip Denizi’nde, Hollanda’ya ait olan bir ada. Burası Royal Caribbean gemilerinin varış noktalarından biri olarak öne çıkar. Beyaz kumları ve turkuaz denizi ile tanınan bu adanın başkenti Oranjestad adını alır.

Karayiplerde beş muhteşem gezi noktası

Burası da zengin tarihî yerleri ve Hollanda kolonilerinin inşa ettiği mimari eserlerle ünlü. Aruba Adası’nın tüm uzunluğu sadece 20 milden ibarettir. Bu yüzden adayı gezmek kolay ve eğlenceli.

Karayipler Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.