Gel ve Keşfet!

Keyifliyim’den “Royal Caribbean Oasis of the Seas Gemisi ile Batı Akdeniz Turu”

0 1.161

Her gün bir liman, her gün bir şehir.. Bu defa da Royal Caribbean Cruise’larının en büyük sınıflarından biri olan Oasis sınıfı, Oasis of the Seas ile rotamız Akdeniz kıyılarıydı. 

Seyahat eden ya da etmek isteyen hemen herkesin hayalidir. Barselona’ya, Roma’ya, Floransa’ya, Marsilya’ya, Napoli’ye, Amalfi kıyılarına, ya da Fransa’nın güney kıyılarına gitmek.

Bu seyahatimizde, bu gemi turuna, devasa bir yüzen otel olan Oasis of the Seas cruise gemisi ile bütün bu Batı Akdeniz kıyılarını gezme imkanı bulduk. İşte Royal Caribbean Cruise gemileriyle Batı Akdeniz Turu’nda hayalini kuracağınız o meşhur 7 şehir:

1) Barselona

İlk gün Istanbul’da havalimanında başlıyor hikaye. Barselona uçuşu öncesi, rehberimiz ile buluşuyoruz. Onun önderliğinde hep birlikte uçağa binip, yaklaşık 3 saat 45 dakikalık bir uçuş sonrası Gaudi’nin şehri Barselona’ya varıyoruz. 

Katalanlar’ın başkenti olan Barselona’da geçireceğiniz süreye bağlı olarak, İspanyolların meşhur tapaslarını tadabilir, Gaudi’nin evlerinden (Casa Mila, Casa Battló ya da Park Güell) en az birini görebilirsiniz. Barselona’nın en meşhur caddesi La Ramblas’da yürüyüş yapıp, Barcelonata sahiline gidebilirsiniz. Bunların hepsini yapmak isterseniz, Barselona’ya bir gün önce gelin. Ben gemiye direkt gitmek istiyorum derseniz de, uçaktan iner inmez gemiye check-in yapmak üzere limana gidebilirsiniz. Unutmayın 1. Gün gemi akşam 18.00’da kalkıyor. Bundan 1-2 saat öncesinde gemide olmanızda fayda var. 

2) Palma de Mallorca

Palmiye ağaçlarının portakal ağaçları ile buluştuğu ada, Palma de Mallorca. Barselona’dan kalkan gemi, ertesi sabah erken saatlerde Palma de Mallorca limanına varıyor. Gemi limana yanaşırken rehberinizle buluşuyorsunuz. Türk rehber eşliğinde herkes hazır olup sıranız geldiğinde gemiden hep birlikte iniyorsunuz.

Balear takım adasının en büyüğü bu adada, keyifli bir dondurma yemeyi ihmal etmeyin. Dondurma hakkınızı gemiye saklamak isterseniz de geminin güvertesinde bulunan Wipe Out Cafe’de belirli bir saate kadar canınız ne zaman isterse dondurma bulabilirsiniz. 

Palma de Mallorca için, isterseniz bizim yaptığımız gibi, gemide Royal Caribbean Türkiye’nin Türk rehberi ile tura katılıp, adadaki gizli köyleri, en güzel manzaranın olduğu Bellver kalesine çıkıp, manzaranın keyfine vardıktan sonra ardından da şehir turu yapabilirsiniz. 

3) Provence, Marsilya

Güney Fransa’nın en cazip limanı Marsilya. Ve Marsilya’dan Provence’e uzanan yolculuk. İşte 3. gününüzde sizi tam olarak bekleyen macera bu. Marsilya, Fransa’nın Paris’ten sonraki en büyük şehri ve ülkenin en önemli limanı. Bugüne kadar hep aklımızda yer alan daha mesafeli Fransızlar yerine Akdeniz kültürünün bir parçası olan yereller sizi karşılıyor. 

Royal Caribbean Cruise gemileri ile Batı Akdeniz turunda Marsilya’ya geldiğinizde, limandan çıkışta kendiniz şehir turu yapmak isterseniz, şehrin en canlı yeri olan Vieux Port’a gidin. Eski liman çevresinde bir tur atın. Ardından, rengarenk dönme dolaba binip, çocukluk anlarınıza geri dönerken manzaranın keyfini çıkarın. Vieux Port civarındaki restoran ya da cafelerden birine girip, günün tadına varın. Bu keyifli liman şehrinde görmeniz gereken diğer yerler ise: Notre Dame de la Garde Bazilikası, MuCem (Avrupa ve Akdeniz medeniyetler müzesi), Marsilya Katedrali, şehrin en eski mahallesi Le Panier, grafittilerin olduğu meşhur sokaklara çıkan Cours Julien.

4) La Spezia limanı, Pisa ve Floransa

Dördüncü gün uyandığınızda sanat dolu bir güne hazır olun. Çünkü bugün hem Pisa kulesini hem de sanat başkenti Floransa’yı gezeceksiniz. 

Pisa kulesi’nin neden eğik olduğunu sorgularken, şehir katedraline bir çan kulesi yapılma amacı ile inşaatına başlandığını göreceksiniz. İlk iki katında hiçbir problem yokken, üçüncü katında eğilmeye başlandığını görünce de şaşıracaksınız. Yaklaşık 4-5 derece olan bu eğiklik ile eğlenceli pozlar vermek size kalmış. İlginç bir bilgi ise, kulenin tepesinden bırakılan bir cismin, kulenin temeline yaklaşık 4 metre uzaklığı düştüğü yönünde.

Bu arada merak edenler için, uzmanlar bir kaç yüz yıl daha kulenin devrilmeyeceğini söylüyor. Eğer aklınızda görme planınız varsa şimdiden Royal Caribbean Türkiye’yi arayıp, Pisa kulesini görebileceğiniz ilk tura rezervasyon yaptırın.

Pisa kulesi için genel olarak bir kaç saat yeterli. Buradan sonra buram buram sanat kokan şehir Floransa’ya doğru yol alabilirsiniz.

Floransa’da her sanat eserini iyice anlamak, kültürü özümsemek için en az 4-5 gün kalmalısınız. Ancak şehrin önemli yerlerini görmek için gemi turunun Türk rehberleriyle yapacağınız bir tur fazlasıyla yeterli olacaktır. 

Floransa’da yer alan Michelangelo’nun o meşhur Davut heykeli de Galleria dell’Accademia’da yerini alıyor. 

 “Kafamda Davut’a dair bir görüntü yarattım. ve Davut’a ait olmayan her şeyi mermerden kazıyıp attım.” 

Michelangelo.

5) Civitavecchia limanı, Roma

Avrupa’nın en merak edilen, en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Roma, Royal Caribbean Batı Akdeniz Turu’nda 5. Gün keyifle gezeceğiniz şehir. 

Lezzetli bir Italyan dondurması, incecik bir pizza ya da el yapımı taze bir makarna.. Ya da belki hepsi.. Hangisini tercih edersiniz? 

Roma’da Italyan mutfağının tüm leziz öğelerini tadarken, bir yandan da Roma tarihine dokunabilirsiniz. Kolezyum, Piazza Novana, İspanyol merdivenleri, Aşk Çeşmesi ve Vatikan da bu geziniz sırasında keşfedeceğiniz başlıca yerler olacak.

Roma’nın pizzasının tadına doyamazsanız, hiç üzülmeyin. Royal Caribbean Oasis of the Seas gemisinin tam ortasında Royal Promenade alanında Italyan restoranlarını aratmayacak Sorento isimli muazzam bir pizzacı bulunuyor. Burada bulunan çeşit çeşit sıcacık pizzaları görünce dayanamayıp bir ısırık almak isteyebilirsiniz.

6) Napoli, Sorrento, Pompei

Bu cruise gemisi turunda hiç bir yerde kara turuna katılmadıysanız bile, burada kesinlikle katılmanızı tavsiye ederiz. Aynı gün içerisinde dünyanın en yeni keşfedilmiş antik kenti Pompeii’yi görüp, Sorrento’da denizin keyfini çıkarıp, Napoli sokaklarını gezebilirsiniz. 

Pompeii yanardağının hareketlenmesi sonucu, yaklaşık 1700 yıl lav ve küller altında kalmış ve 1891 yılında yeniden keşfedilmiş Pompeii Antik Kenti’nde, kentin çok yeni keşfedilmiş olmasından dolayı dünyanın farklı yerlerindeki Antik Kent’lerde göremeyeceğiniz kadar yoğun bir şekilde antik yaşamdan izler bulacaksınız.

Italya’nın güney kıyılarının en meşhurları Sorento, Amalfi, Capri’de yaz güneşinin keyfini varıp, bir limonlu dondurma ya da güzel bir deniz ürünü ile, iyi ki gelmişim buraya diyeceksiniz.

7) 7. Gün tüm gün seyir halinde olacağınız için, dünyanın en büyük gemilerinden biri olan  Oasis of the Seas’in tadını çıkarabilirsiniz.

Gemide yapılacak o kadar çok aktivite var ki.. Dönerken kalbinizin bir parçası orada kalacak. Özellikle seyir günlerinde gemide bolca vakit geçireceğiniz için bir gece önce odanıza bırakılan pusula isimli gazetelerden bir sonraki günün planını yapmanızda fayda var.

Aklınızda kalan aktiviteler için gemiden daha inmeden bir sonraki cruise için planları yapmaya başlayabilirsiniz. Biri bitmeden diğerinin planlarını yapacak kadar çok sevenler için Royal Caribbean özel kampanyalar yapıyor. Bu kampanyaları kaçırmayın derim.

Son gün sabah ise, yeniden Barselona’ya vardığınızda, bir gece önceden valizlerinizi yine odanızın kapısında bıraktığınız için sizin yerinize valizleriniz limana inmiş oluyor. Size sadecee güzel anılar ölümsüzleştirmek için turdaki yeni arkadaşlarınızla son bir hatıra fotoğrafı çektirmek kalıyor. 

Gemideki binlerce kişi, daha önceden belirtilen numaralara göre gruplar halinde yavaş yavaş gemiyi boşaltıyor. 

Sizi de bu sırada bir yandan özlediğiniz evinize varmanın tatlı mutluluğu, bir yandan da bu kadar keyifli bir tatil sonrası vedalaşmanın hüznü sarıyor. 

Barselona’ya indikten sonra ise dilerseniz eve dönebilir, dilerseniz de tatilinizi bir kaç daha uzatarak Barselona’yı yeniden keşfedebilirsiniz. 

Herhangi bir sorunuz olursa, Royal Caribbean Türkiye’ye ya da bu blog yazısının altındaki yorumlara yazabilirsiniz.

Şimdiden keyifli seyahatler, keyifli seyirler dileriz.

Miray ve Tolga Öncü, @keyifliyim

www.instagram.com/keyifliyim

Royal Caribbean Uluslararası Marka Elçisi.

“Allure of the Seas ile Batı Akdeniz Turu” ile ilgi detaylı bilgi için tıklayınız. 

Promosyonlu Batı Akdeniz Turlarını incelemek için tıklayınız.