Gel ve Keşfet!

Norveç Fiyortlarını Cruise Gemileri ile Keşfedin

0 349

Eşi benzeri olmayan doğa harikaları ve manzaraları, yüksek yaşam standartları ve modern insanları ile kusursuz, sessiz, sakin ve huzurlu bir tatil destinasyonu olan İskandinavya bölgesi, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. İskandinavya bölgesindeki Norveç, İsveç, Danimarka, Finlandiya ve İzlanda’nın her köşesi, ziyaretçilerine ayrı güzellikler vadediyor. İskandinav ülkeleri; turistler için görkemli fiyortlar ve doğa harikası kuzey ışıkları, trekking ve orman kamp alanları ile doğa ile iç içe bir tatil sunuyor. İskandinav ülkeleri arasında yüz ölçümü en büyük ve nüfusu en az ülke olan Norveç’e seyahat planı yapıyorsanız, genellikle Mayıs ve Eylül ayları arasında düzenlenen turları tercih edebilirsiniz. Böylece hem kuzey bölgelerini yaz ayları içinde gezebilir, hem de beyaz ve uzun geceler yaşama şansı yakalayabilirsiniz. Sıcaklık derecesi her mevsim düşük olan ülkenin güneyinde ılıman iklim hakimken, kuzeyinde soğuk havanın etkisini daha fazla hissedebilirsiniz. Yaz aylarında seyahat etseniz bile, serin ve kapalı bir havanın hakim olduğu fiyortlar için yanınızda mutlaka kışlık kıyafetler bulundurmalısınız.

Norveç Fiyortları

Fiyortlar, kıyıların şekillenmesine etki eden dış kuvvetlerin oluşturduğu bir körfez tipidir, aynı zamanda jeolojik bir oluşumdur. Bu sebeple çok değerli bir doğal güzelliktir. Eşine az rastlanan bu doğal güzellikler, dünyada oldukça dar bir alanda görülmektedir. Buzulların etkisiyle oluştukları için genellikle İskandinavya Yarımadası’nın Atlas Okyanusu kıyılarındaki ülkelerde görülür. Norveç, en fazla fiyort kıyısına sahip ülkelerden biridir. Fiyort tipi kıyıların en güzel örneklerine sahip Norveç fiyortları, 1200 metre derinliğe kadar ulaşmaktadır. Her yıl binlerce gezgin fiyortları keşfetmek için yollara düşüyor. Fiyortlar, aynı zamanda bilim adamlarının ve araştırmacıların da ilgi odağıdır. Norveç Geirangerfjord’ta bulunan Sogne Fiyordu, bu gösterişli kıyı tipinin en uzun ve en güzel örneklerinden biridir. Bu fiyordun bir kolu olan Naroyfjord da UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Yapılan bilimsel hesaplara göre Norveç fiyortları dünyanın çevresini 2,5 kez dönecek uzunluğa sahiptir.

Norveç Fiyortları Gemi Turları

Norveç Fiyortları gemi turları ile Norveç’in en gözde fiyortlarını gezebilir, Norveç halkının sert geçen kış aylarından etkilenmemek için inşa ettiği evleri ve yeşil çam ağaçlarını izleyerek manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. 100’den fazla fiyort ve 1.000 dağın üzerinden geçerek, 34 Norveç limanı ile tüm orijinal sahil yolunu keşfedebilir ve unutulmaz manzaralarla karşılabilirsiniz. Norveç sahilleri, dünyadaki en güzel yerlerden biri olarak değerlendirilir. Norveç Fiyortları gemi turları ile bu doğal hazinenin tamamını keşfedebilirsiniz.

Kuzey Işıkları Norveç Turu

Kuzey ışıkları en sık olarak Norveç sınırları içerisinde görülebiliyor. Kuzey ışıkları yeryüzündeki en ilginç, en nadir ve en mistik doğa olaylarından biri olarak görülüyor. Bilimsel olarak tanımlandığında manyetik parçacıklar ile solar rüzgarın etkileşimi sonucu ortaya çıkan bir doğa olayı olarak kabul edilen kuzey ışıkları, tanık olanlar için hayat boyu unutulmayacak bir manzara oluşturuyor. Kuzey ışıkları her zaman ortaya çıkmıyor, bu harika doğa olayını gözlemlemek için önceden belirlenmiş tarihlerdeki spesifik cruise gemi turlarını tercih etmek gerekiyor. Şehir merkezlerinden uzakta, ışıkların olmadığı yerlerde görülen kuzey ışıkları, bu özel turlar ile daha da eğlenceli hale geliyor. Kuzey Işıkları kendini göstermeye başlamadan hemen önce gemide yapılan anons sayesinde yerinizi alıyorsunuz. Bu gemi turları ile kuzey ışıklarını kaçırmanıza imkan yok! Gemilerdeki geniş güverte yapısı sayesinde açık alanda bu muhteşem doğa olayına şahit olabileceğiniz gibi, gemi içerisindeki panoramik pencereler herhangi bir görüş engeli olmadan muhteşem manzarayı seyretmenize olanak sağlıyor. Kuzey Işıkları Norveç Turuna katılın, görülebilecek en güzel doğa olaylarından biri olarak kabul edilen Kuzey Işıkları ve hareketli, epey heyecanlı Norveç Fiyortları Turunun keyfini çıkarın!

Norveç Fiyortları Gemi Turları – Royal Caribbean

Royal Caribbean’da Norveç Fiyortları gemi turları ile ilgili en iyi ve en uygun fiyatları bulabilir, erken rezervasyon, kampanya, fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Üstelik kışın Kuzey Işıklarını görme garantisi veriyoruz! Eğer görülemez ise, 6 veya 7 günlük bir sonraki turu hediye ediyoruz. Bu uygulama, 1 Ekim – 31 Mart tarihleri arasında yapılan seyahatlerde geçerlidir.

Norveç Fiyortları Cruise Gemi Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.