Gel ve Keşfet!

OASIS OF THE SEAS İLE ÇOCUKLU KARAYİPLER

0 310

1 ve 2. Gün Uçak ile Miami’ye uçuş:
Miami’ye vardıktan sonra ilk gün biraz dinlenmek için otelimize geçiyoruz. Derin bir uyku için ihtiyacımız olan her şey hazır. Ertesi gün limana transfer öncesinde Miami’ye biraz geziniyor, Miami’nin renkli dünyasını keşfe çıkıyoruz. Sonrasında maceraya başlamak üzere gemimize yerleşiyoruz. Bu turda Royal Caribbean’ın kara turlarını da yakından takip etmek için rehberin yanından ayrılmıyoruz. Hazırsanız deneyimli rehberimiz Ahmet Emre Yavuz önderliğindeki maceramız başlasın.

3. Gün Denizde:
Bugün tüm gün ve gece Labadee’ye kadar yol alıyoruz. Bu, olağanüstü Oasis of the Seas gemimizi keşfetmek için bulunmaz bir fırsat. Biz önceliği Masal Ada’ya veriyoruz. O yüzden ilk hedef 14. Kattaki atlı karınca sonrasında 15. Kata çıkıyor ve devasa kaydırakların arasında yol alarak bebeklere özel tasarlanmış oyun havuzunu buluyoruz. Suyu bebeklerin ciltlerine zarar vermeyecek şekilde ayarlanmış, ne sıcak ne soğuk. Yerdeki fıskiyelerden fışkıran su Masal’ın aklını başından alıyor. Henüz erken gibi ama su kaydırağını da ayrıca deniyoruz.

Masal o kadar eğleniyor ki biz de dayanamayıp kendimizi kaydıraklara atıyoruz ve sonrasında dinlenirken havuz başında içeceklerimizi yudumluyoruz. Artık o kadar yorulduk ki kabinimizin konforunda derin bir uyku uyumaya hazırız.

Akşam yemeği öncesi Central Park’ta ise lüks restoranlar arasında sakin bir yürüyüş gibisi yok.

Şanslıyız ki Masal Ada yemekte uyumayı seçti. Artık 5. Kattaki hareketli dünyaya dalabiliriz. Serhat Jazz Bar’da içeceğini yudumlarken, ben mağazalarda ekonomiye can veriyorum. Masal bir ara uyanır gibi oldu, demek Bionic Bartender ile tanışmanın zamanı gelmiş. Haydi güzellik annene bir içecek ısmarla.

4. Gün Labadee, Haiti

Royal Caribbean’ın Karayipler’deki bir başka limanı. Labadee’nin muhteşem kumsalıyla tanışmak, rengarenk papağanlar ve cins cins kuşlar arasında yüzmek için muhteşem bir fırsat. Yerel dansçıların renkli dans gösterileriyle karşılandığımız adada Masal da bir miktar büyülenmiş gibi… Haiti’de güvenlikten şüphe duyabilirsiniz ancak Labadee, Royal Caribbean’ın özel resortu olarak sizi kumsala taşırken bile inanılmaz güvenlik önlemleri alıyor. Burada düşünmeniz gereken tek şey keyfiniz. Bu arada yerli ürünler satın almak isterseniz, standlar sizi bekliyor. Ancak bir uyarımız var, satıcılar çok yapışkan ve fiyatlar çok değişken, o yüzden sıkı bir pazarlığa hazır olun…

5. Gün San Juan, Porto Riko
San Juan Porto Riko’nun başkenti. Kumsalları ve yumuşak iklimiyle bir cennet. Gemiden iner inmez şehri gezmeye başlıyoruz. Şehrin İspanyol mimarisinin izlerini taşıyan rengarenk evlerinin sıralandığı sokaklarında gezerken büyülenmemek elde değil. Ancak unutmayın Porto Riko her anlamıyla güven veren bir ülke değil. Fazla derinlere dalmadan önce rehberinize danışmakta fayda var. Yine de tarihi güzelliklerini görmeden de dönmeyin. Biz gezimize Castillo San Felibe del Morro Kalesi’nden başlıyoruz. Dalgaların kıyıyı dövdüğü bu kalede okyanus manzarasına karşı ne hayatlar yaşandığını düşünmeden edemiyoruz. Castillo de San Cristobal de hemen arkasından geliyor. Burada size güzel de bir haberim var. Şehirde kocaman bir Marshalls mağazası var ve fiyatları inanılmaz derecede uygun. Amerika turunuzda alışveriş planınız da varsa, bu mağazayı ziyaret etmeyi unutmayın!

6. Gün Charlotte Amalie, St. Thomas
Her yerde mücevherciler var ancak biz yine de alışveriş yapmaya pek cesaret edemiyoruz. Onun yerine yerli ürünler satan standları geziyoruz. Şehirde hemen liman yakınında türk bir satıcı var ve mağazasında tüm lüks markaları bulabiliyorsunuz. Sonrasında muhteşem manzaranın tadını çıkarmak ve hatıralarımızdan size de pay vermek için fotoğraf çekmek üzere tepeye doğru yol alıyoruz. Mis gibi okyanus havasına karışan dağ havasını içimize çektikten sonra kumsala doğru yol alıyoruz. Deniz sevenler için bu destinasyon deniz güneş ve altın kumsallar üçlüsünün mabetlerinden. Yerli dansçılar eşliğinde buraya da veda ediyoruz…

7. Gün Denizde
Uzun zamandır karşılaştığımız en uyumlu tur ekibiyle bir fotoğraf çekilmeyi unutmayalım. Masal^ın uzaklardaki yeni ailesi, ablaları, abileri… Rehberimizin sürükleyici anlatımı ve daimi enerjisiyle turumuzun sonuna doğru yaklaşıyoruz. İçimiz biraz buruk ama yine de eğlencede hız kesmiyoruz. Çaktırmadan 17 yaş sınırı olan genç bölgeye adım atmaya çalışsak da olmuyor. Onun yerine sadece yetişkinlere özel olarak ayrılmış olan Solarium’da jakuzi keyfi yapıyoruz.

8. Gün Perfect Day at Cococay, Bahamalar
Royal Caribbean’ın muhteşem ödesi, ilham veren, enerji küpü, eğlencede doruk noktası olan özel adası Perfect Day at Cococay’deyiz. Biz çocuklu tur programında olduğumuzdan dev kaydırakları ya da zipline coşkusuna tam olarak dahil olamadık. Ancak adanın tüm kumsallarını ve koylarını tek tek sizler için denedik. Biz daha çokokyanusa bakan kumsalları ya da gençlerin müzik eşliğinde coşarak içkisini yudumladığı havuzu beğendik. Masal için ise okyanus suyuyla dolan doğal havuz niteliğindeki lagün okyanus havasında keyif sürmek için vazgeçilmez oldu.

9. ve 10. Gün Miami’den Dönüş:
Bir nefeste biten tatilimizden kalbimize dolan anılar, içimizi ısıtan insanlar ve unutulmaz güzellikler ve dokunuşlarla ayrılıyoruz. Öncesinde Miami’de koca bir gün bize kalıyor. Biz tercihimizi tüm gün alışveriş yapmaktan yana kullandık ama aslında sizler isterseniz gruptan ayrılarak şehri gezebilirsiniz. Masal ile alışveriş nasıl mı? Anladığım kadarıyla o da bu aktivitenin bir parçası olmadığı sürece mutsuz. Mümkünse kendi seçimi ürünlerle temas kurmak istiyor. Eh o da haklı, değil mi?

Haydi o zaman herkes hazırsa eve dönme vakti.

Bir sonraki turda görüşmek üzere, sevgiler sevgiler ve sevgiler,

Bilgi ve Rezervasyon için; 444 80 92 veya cruise@rccl.com.tr adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Karayipler Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.