Gel ve Keşfet!

Gemi Turunda İyi Fotoğraflar Çekmeniz İçin 10 İpucu

0 550

Gemi turunda iyi fotoğraflar çekmeniz, bu unutulmaz geziyi daha sonra istediğiniz kişilerle paylaşmanızı sağlar. Pek çok açıdan fotoğraflamak isteyeceğiniz harika Royal Caribbean gemilerimizin yanı sıra, gezip gördüğünüz keşif noktalarında da çok sayıda fotoğraf çekmeyi arzulayacaksınız. Gemiden izleyeceğiniz okyanus manzarası size her defasında güzel kareler çekmek için ilham verecek.

Royal Caribbean gemileriyle çıktığınız seyahat boyunca dondurmak istediğiniz pek çok an yaşayacak, zaman içinde unutulmaz kılmak isteyeceğiniz pek çok manzara göreceksiniz. Bu nedenle gemi turunda iyi fotoğraflar çekmeniz, yanınıza aldığınız cihaza bağlı olacak. Daha sonra istediğiniz şekilde kullanabilmeniz için fotoğraflarınızı yüksek kalitede çekmeniz gerekecek. Peki, bunun için ne yapmanız gerekiyor?

İşte gemi turunda iyi fotoğraflar çekmeniz için 10 ipucu:

1 – Fotoğraf Makinenizi Kullanmayı Öğrenin

Gemi turunda iyi fotoğraflar çekmek için, elinizdeki fotoğraf makinesini kullanmayı bilmelisiniz.

Eğer makinenizin ayarlarını, çekim modlarını; kısacası hemen her özelliğini bilirseniz, çektiğiniz fotoğraf da kaliteli olur. Bırakın, elinizdeki akıllı telefon sadece iletişim görevi görsün. Fotoğraf çekme işini fotoğraf makineniz yapsın.

2 – Fotoğrafları Sabah Erken Saatlerde ya da Gece Geç Saatlerde Çekin

Royal Caribbean gemilerimizde fotoğraf çekmek için en uygun zamanlar sabah erken ve gece geç saatlerdir.

Royal Caribbean gemilerinin içinde fotoğraflamak isteyeceğiniz harika yapılar, mühendislik harikası alanlar ve göz kamaştırıcı tasarımlar göreceksiniz. Bunlar bazen yürüme alanları ve bazen de parklar olacak. Bu alanların harika fotoğraflarını çekmek için, gemideki misafirlerden hemen hemen hiçbirinin orada olmadığı sabah erken ya da gece geç saatleri seçin.

3 – Fotoğraf Makinenizin Pilini Her Gece Şarj Edin

Seyahat sırasında güzel fotoğraflar çekebilmeniz için fotoğraf makinenizi yanınıza almanızın yanı sıra, makinenizin pillerinin dolu olmasından da emin olmanız gerekir. Çünkü içinde boş bir pil bulunan makine kesinlikle işinize yaramaz. 🙂 Bu yüzden her gece uyumadan önce makinenizin pillerini şarj etmeyi unutmamalısınız. Fotoğraf çekmeyi çok seviyorsanız, yanınıza pil ve şarj cihazınızı alırken bir de yedek pil almanız gemi turundan muhteşem fotoğraflarla dönmenizi garanti altına alır.

4 – Çekim Açınızı Kontrol Edin

Royal Caribbean gemilerinde seyahat ederken okyanus manzarası, gün batımı ya da gün doğumu gibi harika manzaralar size eşlik eder. Bu sırada anı yakalamak ve dondurmak istersiniz. İşte o anda fotoğraf çekmeden önce, güneşi arkanıza aldığınızdan emin olmalısınız.

Gün batımını fotoğraflamak ya da ters ışık etkisiyle farklı fotoğraflar çekmek isterseniz durum değişir tabii ki. 🙂 Ancak diğer pek çok durumda, ışık kaynağının arkanızda olduğundan emin olun.

5 – Çektiğiniz Karelere Neler ya da Kimler Girmiş? 🙂

Bir geziden, gemi turundan ve seyahatten sonra çektiğiniz fotoğraflara baktığınızda, fotoğrafı çektiğiniz anda karede olduğunu fark etmediğiniz ve dikkatinizden kaçan insanlar ve nesneler görebilirsiniz. Çünkü fotoğraf çekerken genellikle karede odak noktası olan kişilere ya da nesnelere bakarsınız.

Royal Caribbean gemilerimizle çıktığınız tur sırasında manzaranın ve geminin güzelliğinin etkisiyle çektiğiniz karede nelerin ve kimlerin olduğunu unutabilirsiniz. 🙂 Bu yüzden dikkatli olun. 🙂

6 – Birden Fazla Çekim İyidir

Harika Royal Caribbean gemilerimizle çıktığınız turlarda anları ölümsüzleştirmek istediğinizde, bunu sadece tek bir çekimle kısıtlı tutmayın. Bir manzaranın ya da anın en az üç fotoğrafını çekin. Çünkü çekim sırasında elinizin titreyebilir ya da insanlar hareket edebilir. Ancak siz, çekimlerin içinden en iyisini seçebilirsiniz.

7 – Fotoğrafınızı Başkası Çeksin

Fotoğraf makinenizi gemilerimizde bulunan görevlilerin ya da diğer misafirlerin eline vererek, onlardan kendi fotoğrafınızı çekmelerini isteyin.

Her ne kadar selfie yani özçekim çok popüler olsa da, bir başkasının sizi geniş açıdan ve arkanızdaki tüm manzarayı alarak çekmesi çok daha güzel bir fotoğrafınızın olmasını sağlar.

8 – Gece Çekiminde Flaş Kullanmayın

Geceleyin fotoğraf çekerken pek çok kişi makinenin flaşını kullanır. Hatta siz de fotoğraf makinenizle çekim yaparken flaşın açıldığını görebilirsiniz. Bunu önlemek için nasıl gece çekimi yapıldığını bilmeniz gerekiyor.

Genellikle DSLR makineler gece çekimlerinde flaşsız olarak harika sonuçlar verirler. Gemiye binmeden önce birkaç alıştırma yapmanızda fayda var.

9 – Bilgisayarınızı Yanınıza Alın

Gemi turuna çıkarken “bilgisayarınızı yanınıza alın” şeklinde bir öneriyle karşılaşmak sizi şaşırtabilir. Ancak bu konuda şaka yapmıyoruz. 🙂 Çektiğiniz fotoğraflar bir ya da iki gün sonra makinenizde ve hafıza kartınızda birikecek. Bunlara videolar da eklenince turun sonraki günlerinde çekeceğiniz fotoğraflara yer kalmayacak. Hafıza kartınızı bilgisayarınıza takarak fotoğrafları aktarmanız size yeni ve fazla boş alan kalmasını sağlar.

10 – Hafıza Kartı Önemli! 🙂

Gemi turunuz ne kadar uzunsa hafıza kartına da o kadar ihtiyacınız olacak. Yanınızda yüksek boyutlu hafıza kartları olursa, istediğiniz kadar fotoğraf çekebilirsiniz. Beş geceden daha uzun süren yolculuklarda katılacağınız etkinlikleri, gezdiğiniz keşif noktalarını düşündüğünüzde; yanınıza bu kartlardan ne kadar almanız gerektiğine dair bir tahmin yapabilirsiniz.

Son olarak, objektife gülümseyin! 🙂

Gemi Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.