Gel ve Keşfet!

Royal Caribbean Turunun İlk Günü Yapmanız Gereken 15 Önemli Şey

0 706

Royal Caribbean turunun ilk günü heyecanla dolu olursunuz. Bir amaraere gemimize adımınızı attıktan sonra göreceğiniz ve yapacağınız her şey ayaklarınızın altında olur. Bu yüzden yapmanız gereken şeyleri unutabilirsiniz. 🙂 Biz sizin için gemi turunun ilk günü yapmanız gereken en önemli şeylerin bir listesini çıkardık. Bu listeye bakarak turun tadını ilk gününden itibaren doyasıya çıkarabilirsiniz.

1.Öğle Yemeği Yiyin

Royal Caribbean gemi turunun ilk günü yapmanız gereken on beş önemli şey listesinde ilk sırayı öğle yemeği alıyor. 🙂 Bunun nedeni gemiye binip kabininizi bulduktan sonra zamanın öğle saatlerine varması. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde gemide yapacak çok şey var. Bu da enerjiye ihtiyacınız var demek. 🙂

Heyecanla dolu olsanız da öğle yemeğini ihmal etmeyin. Arkanıza yaslanın ve ödüllü şeflerimizin elinden çıkan muhteşem yemeklerin tadını çıkarın.

2.Özel Akşam Yemeği İçin Rezervasyon Yaptırın

Royal Caribbean gemilerimizde özel bir akşam yemeği yemek istiyorsanız istediğiniz restoranı bulup erkenden kayıt yaptırmalısınız. Gemiye bindiğiniz ilk gün yani turunuzun ilk günü özel akşam yemeğini yemek istediğiniz tarihi restorana belirtin. Bu restoranların hemen dolduğunu ve bu yüzden rezervasyon için geç kalmamanız gerektiğini buraya not edelim. Harika yemekler için harika bir seçim!

3.Özel Diyetiniz Mi Var?

Royal Caribbean gemilerimizle tura çıkıyorsanız ve ihmal etmemeniz gereken diyet programınız varsa bunu gemi personeline mutlaka belirtin. Sadece özel diyetiniz için değil diğer başka istekleriniz için de bunu yapabilirsiniz. Ana Yemek Odası’na gidin ve burada baş garsona isteklerinizi belirtin. Gemimize bindiğiniz sırada baş garson sizin bu gibi isteklerinizle ilgilenir. Hatta masanızı değiştirmek ya da yemek saatinizi değiştirmek gibi istekleriniz varsa bunları da belirtmeyi unutmayın.

4.Okyanus Macerası Programına ve Kreşe Çocuklarınızın Kaydını Yaptırın

Çocuklarınızla bir tatile çıkıyorsanız, Royal Caribbean gemilerimizle tur boyunca harika bir deneyim yaşamak için çocuklarınızın programlara ve kreşe kaydını ilk gün yaptırın. Bebekler için Royal Babies and Tots Nursery yani Royal Bebekler ve Ufaklıklar Kreşi var. Kayıt işlemini kısa bir form doldurarak çok hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Böylece çocuklarınız kreşe ve programa hemen girerler ve yaşıtlarıyla birlikte vakit geçirmeye başlarlar. Kreşe ve programa kayıt saatlerini biletinizi aldıktan sonra size göndeririz. Böylece hiç vakit kaybetmezsiniz.

Çocuğunuz 36 aydan küçükse onu kreşe kaydetmelisiniz. Daha büyükse o da Okyanus Macerası programına katılabilir.

5.Gemiyi Keşfedin

Royal Caribbean gemilerimizle çıktığınız turun ilk gününde mutlaka yapmanız gereken on beş şeyden biri de gemiyi keşfetmek. Gemiyi gezerek keşfedin. Geminin planını öğrenin ve size vereceğimiz gemi hakkındaki bilgileri gözden geçirin.

Elbette size gemide yer alan her şeyi söylemiyoruz. Çünkü gemilerimizi sizin keşfetmeniz size daha çok keyif verir. 🙂

6.Bir Spa Turu İyi Gelir 🙂

Royal Caribbean gemilerimizde Vitality Spa hizmeti var. İlk günkü Spa turunuz, daha sonra dinlenmek ve yatışmak için bir yer aradığınızda sizi buraya yönlendirebilir. 🙂

Ancak bunun öncesinde bir randevu almayı unutmayın.

7.Spor Salonuna Kayıt Yaptırın

Royal Caribbean turu için gemimize bindiğiniz gün spor salonuna kayıt yaptırmayı unutmayın. Yaptırdığınız kayıt, turdan evinize form kazanmış şekilde dönmenizi sağlayabilir. 🙂 Eğer zaten bir egzersiz programınız varsa, okyanus manzaralı spor salonumuzda programınızı uygulamaya devam edersiniz. Ayrıca isterseniz fitness, pilates ve yoga derslerine katılarak grup hâlinde spor yapabilir ya da antrenörlerden özel ders alabilirsiniz.

8.Havuz Keyfine Hazır Mısınız?

Royal Caribbean turunun ilk günü havuza girip keyif yapmak ister misiniz? Pek çok misafirimiz ilk gün havuzun açık olduğuna pek ihtimal vermez. Artık siz bundan haberdar olduğunuza göre ilk günden keyif yapmaya başlayabilirsiniz. 🙂

Üstelik ilk günün, havuzun en keyifli gün olduğu sırrını da verelim. 🙂 Bunun için mayonuzu, havlunuzu ve terliğinizi valizinize değil sırt çantanıza koyun. Bunu gibi çok sayıda ipucu için Gemi Turu Için Valiz Hazırlarken… başlıklı yazımıza göz atın.

9.Gemimiz Limandan Ayrılmadan Önce…

Gemimiz limandan ayrılmadan önce yapmanız gereken en önemli şeylerden biri de telefon görüşmelerinizi ve mesajlaşmaları tamamlamanız. Çünkü siz gemi turuna çıkıyorsunuz! 🙂 Yani pek çok yabancı keşif noktasını ziyaret edeceksiniz. Bu da telefonunuzla yaptığınız görüşmelerin alıştığınız fiyattan ücretlendirilmeyebileceği ve farklı tutarlarda faturalarla karşılaşabileceğiniz anlamına gelmekte. 🙂 Yani telefonunuzla yapmanız gereken tüm görüşmeleri yaptıktan sonra cihazınızı uçak moduna almanızda fayda var. 🙂

10.Kabininizi Kontrol Edin

Kabininiz genellikle öğlen 13:00’te hazır olur. Kabininize girdiğinizde yerleşmek istersiniz. Ancak öncelikle kabini kısa bir kontrolden geçirmeniz iyi olur. Havalandırmayı, tuvaleti, televizyonu ve değerli eşyalarınızı saklamanız için ayrılan kasayı kontrol edin. Kasanızı açıp kapatarak onun doğru çalıştığından emin olun. Her şeyin düzgün çalıştığından ve istediğiniz şeylerin kabininize getirildiğinden emin olun. Arızalı, kırık ve çalışmayan bir yer ya da araç varsa kabininizde bulunan telefondan personeli arayın.

11.Kabin Görevlisiyle Görüşün

Royal Caribbean gemilerimizde en çok iletişim kuracağınız kişinin kabin görevlisi olduğunu bilmelisiniz. Kabin görevlisi kabininizde yeterli sayıda havlu ve yeterli miktarda buz kalıbı olup olmadığını kabininizin günde iki kere temizlenip temizlenmediğini kontrol eder. Bunların dışında istekleriniz ya da sorularınız varsa bunları görevliye iletebilirsiniz.

12.Kabininize Yerleşin

Kabininizde her şeyin çalıştığından ve istediğiniz araç ve hizmetlerin yerinde olduğundan emin olduktan sonra kabininize yerleşebilirsiniz.

Gemiye bindiğinizde kontrol edilmesi için görevlilere verdiğiniz valiziniz de bir süre sonra gelir. Valizinizdeki eşyalarınızı yerleştirin ve sonra valizinizi yatağın altına koyun.

13.Gemi Limandan Ayrılırken

Royal Caribbean gemimiz limandan ayrılırken bu harika manzarayı kaydetmek için gemimizde iyi bir nokta bulmak isteyeceksiniz. Görüntüyü kaydetmek için gemimizin limandan ayrılma saatinden önce iyi bir nokta belirleyin ve buradan güzel kareler çekin.

Özel balkonlu bir kabininiz varsa elbette iyi bir nokta aramanıza gerek yok. 🙂

14.Misafir Hizmetleri Mi?…

Misafir Hizmetleri bölümü Royal Caribbean turunun ilk gününde en kalabalık olduğu günü yaşar. İlk gemi turunu yaşayan çok sayıda misafir olduğunu ve bu misafirlerin tümünün soracak soruları olduğunu düşünün. 🙂 Çok acil değilse sorularınızı turun ikinci gününe bırakmanızda fayda var.

15.Keşfe Hazır Olun!

Harika bir gemi turu için yapmanız gereken her şeyi yaptınız ve artık hazırsınız! Royal Caribbean gemimizle keşfetmeye ve eğlenceye doğru yelken açın! Favori içeceğinizi elinize alın ve harika manzaraya doğru kaldırın!

Gemi Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.