Gel ve Keşfet!

Norveç Fiyortları Keşfi İçin 5 Neden

0 3.906

Norveç fiyortları Kuzey Avrupa’da keşfedilesi bölgeler arasında yer alır. Burası başlangıçta her ne kadar soğuk bölge olarak görülse de, sıcacık ve 5 Yıldızlı Serenade of the Seas gemimizle çok rahat bir Norveç fiyortları turu yapabilirsiniz.

Fiyortlar kutup bölgelerine komşu kıyılarda eski buzul parçalarının denizin altında kalmasıyla oluşmuş coğrafî yapılar yani körfezler olarak tanımlanır. Bu ilgi çekici yapıları görebilmek için Kuzey Avrupa’ya gitmeli ve fiyortlarla tanışmalısınız. Norveç fiyortları keşfi için birden fazla nedenimiz var. İşte Norveç fiyortları keşfi için 5 neden:

1. Coğrafi Güzellikleri Keşfedin

Norveç fiyortları, keşfedilmeyi fotoğraflanmayı bekleyen coğrafî güzellikler. Bu güzellikleri fotoğraflamanın en kolay yolu limana gemiyle yanaşmak ve hem gemiden hem de sahilden güzel manzaralar çekmek.

Türkiye’de fiyort görmenin mümkün olmaması da aslında bu güzellikleri keşif için yeterli bir sebep.

2. Şirin Liman Kenti Stavanger’i Görün

Norveç fiyortları turuna çıkanların ziyaret ettikleri ünlü bir keşif noktası da Stavanger. Burası şirin bir liman kenti. Özelliği ise kuruluşu Viking dönemine kadar uzanan tarihi bir kent olması. Ayrıca Norveç’in en büyük dördüncü şehri ve 2008 Avrupa Kültür Başkenti olması Stavanger’i görmek için iyi bir neden.

Stavanger’de bulunan 18. yy’a ve 19. yy’a ait yapılar mimarisiyle ilginizi çekecek. Çok sayıda festivalin düzenlendiği şehre gitmeden önce festival programına mutlaka göz atın ve seyahatinizi bu tarihlere denk getirmeye çalışın.

3. Bergen Evleri ve Balık Pazarları

Norveç deyince akla hemen taze ve güzel balık gelmesi normal değil mi? 🙂 Bergen balık ekmek yemek ve yerken harika manzarayı izlemek için güzel bir nokta. Buranın yeşili, balık pazarı ve mimarisiyle ilgi çeken evleri sizin evinize bir albüm dolusu fotoğrafla dönmenize neden olabilir.

Üstelik burası küçük oyun parkları barındırması sayesinde çocuklarınızla keşfedebileceğiniz bir yerdir.

4. UNESCO Dünya Mirası Listesinde Yer Alan Alesund Kasabası

Alesund kasabası pek çok gezginin keşfettiği ve görmeden dönmediği bir kasabadır. Burayı sadece UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunması dolayısıyla keşfetmek isteyebilirsiniz. Burası size başlangıçta terkedilmiş bir kasaba görüntüsü verebilir. Ancak bir tepeye çıkarak kartpostalı andıran fotoğraflar çekebilirsiniz.

Tepeye çıkmak için 418 basamaklı bir merdivenden çıkmanız gerekiyor. Üşenirseniz taksi seçeneği de mevcut. Bu arada Alesund kasabasında pazar günleri trenin çalışmadığını bu yüzden kasabayı hafta içi ziyaret etmenizin iyi bir tercih olacağını not edelim.

5. Sadece Keşfetmek için

Sürekli gezen, gezmeden yaşayamayan insanlar var. Onlar dünya üzerinde yeni yerler görmek ve seyahat etmek için bir neden aramazlar. Sadece keşfetmek isterler. Yeni bir yer görmek, neresi olursa olsun, sizi heyecanlandırıyorsa, keşfetme nedeni aramak yerine sadece keşfetmek için seyahat edebilirsiniz. Çünkü görmediğiniz yerlerin neler sakladığını bilemezsiniz. Norveç fiyortlarını henüz görmediğiniz bir coğrafya olduğu için keşfetmek beşinci ve esas sebebiniz olsun. 🙂

Norveç Fiyortları Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.