Gel ve Keşfet!

Gemi Turu için Valiz Hazırlarken

0 1.633

Gemi turu için valiz hazırlamak, eğer yanınıza ne alacağınızı biliyorsanız sizi pek yormaz. Genellikle aklınıza önce kamera, güneş kremi, güneş gözlüğü ve mayo gelir. Ancak bunların yanı sıra listeye eklemeniz gereken daha çok şey var. Valizinize koymanız gerekenlerin eksiksiz bir listesini yapmak için Royal Caribbean gemilerimizin yeni misafirlerini yani sizi 🙂 düşünerek bu yazıyı kaleme aldık.

Valiz Hazırlamak 🙂

Valizinizi sakladığınız yerden çıkardınız mı? Hayır, yapmanız gereken ilk iş bu değil. 🙂 Önce gemi turunuzun rotalarını düşünerek hazırladığınız bir plân ve liste lâzım size.

Her anından keyif aldığınız, rahat ve unutulmaz bir tatil geçirmeniz için bu şart. İşte size çok yardımcı olacak Royal Caribbean gemi turu boyunca ihtiyacınız olan kıyafetler rehberi:

Royal Caribbean Gemimizde Birinci Gününüz

Gemi turu için valiz hazırlamaya turun ilk günü ihtiyacınız olacak eşyaları düşünerek ve listeleyerek başlayabilirsiniz. İlk gün size bir sırt çantası ya da ona benzer bir çanta lâzım olacak. Bu çantaya seyahat belgelerinizi, yedek birkaç kıyafetinizi, mayonuzu, egzersiz kıyafetinizi ve bunlar gibi öncelikli eşyalarınızı koymalısınız. Çünkü valizler gemide kontrolden geçerler ve sonra kabinlere dağıtılırlar.

Ancak ihtiyaç duyduğunuz temel eşyalarınız yanınızdaysa kabininizde valizinizi beklemeden gemide istediğiniz etkinliklere katılmaya başlayabilirsiniz.

Denizde Geçen Günler

Denizde geçen günler Royal Caribbean gemimizin tüm gün denizde olduğu günlerdir. Gemimizde giymeniz gereken kıyafetler nerede vakit geçireceğinize göre değişir. Aşağıda Royal Caribbean gemilerimizde bulunan yerleri ve bu yerlere göre nasıl giyinmeniz gerektiğini sıraladık:

Günlük Kıyafetler

Havuz etrafında, kafede ve öğle yemeğinde rahat giyinin. Havuzda deniz elbisesi, bluz ve mayo tercih ederken; yemek sırasında şort, kot pantolon, tişört giyinin.

“Smart Casual” Kıyafetler

Akşam yemeği “smart casual” giyinin. Elbise, etek, tulum ve benzeri kıyafetlerinizle şık bir uyum yakalayarak akşam yemeğinin tadını çıkarın.

Resmî Kıyafetler

Akşam toplantıları ve kokteyller ya da partiler için gece elbiselerinizden ya da göz alıcı kokteyl kıyafetlerinizden birini seçin.

Gemimizde Unutulmaz Bir Tatil Yapmak için…

  • Royal Caribbean gemilerimizin herhangi bir yerinde herhangi bir zamanda yalın ayak gezilmesine izin vermediğimizi unutmayın. Ayrıca gemilerimizde Ana Yemek Odasına ya da Özel Yemek bölümlerine kolsuz üstlerle giremeyeceğinizi de not edin.
  • Havuz kenarında vakit geçirirken yanınızda fazladan bir mayo bulundurmanız gerekir. Böylece bir mayonuz ıslandığında diğerini giyebilirsiniz. Yanınızda terlik ya da sandalet bulundurmanızı da öneririz. Ayrıca havuza gelirken ya da havuzdan ayrılırken birkaç yedek tişörte ve şorta ihtiyacınız olabilir.
  • Bir şeyler daha ekleyelim. 🙂 Royal Caribbean gemilerimizde okyanus manzarası eşliğinde spor yapabileceğiniz yerler bulunur. Yanınızda yedekleriyle birlikte “fitness” kıyafetlerinizi bulundurun. Ayrıca varsa tenis takımınızı ve koşu ayakkabılarınızı da unutmayın.

  • Royal Caribbean Voyager of the Seas, Freedom of the Seas ya da Oasis sınıfına dahil gemilerimizden biriyle seyahat edecekseniz bu gemilerimizde çok sayıda etkinlik seçeneği olduğunu not edin. Buz pateni bunlardan biri ve elbette bunun için yanınızda uzun pantolonla çorap bulundurmanız da gerekli.

İşte seyahat sürenize göre akşam yemekleri için yanınızda bulundurmanız gereken kıyafetler:

3 gecelik gemi turu için2 tane günlük, 1 tane resmî kıyafet
4 gecelik gemi turu için3 tane günlük, 1 tane resmî kıyafet
5 gecelik gemi turu için3 tane günlük, 1 tane smart casual ve 1 tane resmî kıyafet
6 gecelik gemi turu için3 tane günlük, 1 tane smart casual ve 2 tane resmî kıyafet
7 gecelik gemi turu için4 tane günlük, 1 tane smart casual ve 2 tane resmî kıyafet
8 gecelik gemi turu için4 tane günlük, 2 tane smart casual ve 2 tane resmî kıyafet
9 gecelik gemi turu için5 tane günlük, 2 tane smart casual, 2 tane resmî kıyafet
10 gecelik gemi turu için6 tane günlük, 2 tane smart casual ve 2 tane resmî kıyafet
11 gecelik gemi turu için7 tane günlük, 2 tane smart casual ve 2 tane resmî kıyafet
12 gecelik gemi turu için8 tane günlük, 2 tane smart casual ve 2 tane resmî kıyafet*
13 gecelik gemi turu için9 tane günlük, 2 tane smart casual ve 2 tane resmî kıyafet
14 gecelik gemi turu için  8 tane günlük, 3 tane smart casual ve 3 tane resmî kıyafet
15+ gecelik gemi turu için 8 tane günlük, 3 tane smart casual ve 3 tane resmî kıyafet

*Bazı Avrupa gemi turlarında 3 resmî kıyafet gerektiren resmî geceler olabilir.

Gemi Turu için Valiz Hazırlarken Dikkat Etmeniz Diğer Gereken Noktalar

Gemi turuna çıkarken valizinize kesinlikle koymamanız gereken bazı eşyalar bulunmakta. Bunlar silahlar, yasal olmayan ilaçlar ve gemideki diğer misafirlerin güvenliğini tehlikeye atan eşyalar olabilir. Ayrıca patlayabilecek maddeleri ve mücevher gibi pahalı eşyalarınızı da valizinize değil sırt çantanıza, yani kontrole vermeyeceğiniz çantaya koymanız gerekir. Sıvı ve kimyasal maddeleri de kesinlikle yanınıza almamalısınız.

İşte valinize kesinlikle koymamanız gereken eşyalar:

  • Kesici ve delici aletler. (Kişisel kullanım için olan jiletler ve kesici kısmı 10,16 cm altında olan makaslar hariç)
  • Yasal olmayan ilaçlar ve maddeler
  • Mumlar.
  • Kahve makineleri ve ütüler.
  • Sörf tahtaları.
  • Alkolik olan ve olmayan her türlü içecek.
  • Tehlikeli kimyasallar.

Son olarak, gemide yapacağınız alışverişlerde satın alacağınız hediyelik eşyalar, takılar, kıyafetler ve diğer her şey için valizinizde boş bir yer bırakmayı unutmayın. İyi tatiller! 🙂

Gemi Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.