Gel ve Keşfet!

Bu Bayramda Britanya’nın ihtişamlı güzelliklerini keşfedin

Britanya'nın ihtişamlı güzelliklerini Celebrity Cruises ile keşfedin...

0 532

Bu bayram tatilinizde farklı bir rotanın sesine kulak verin ve Avrupa’nın kendine has coğrafyalarını keşfedin. Celebrity Cruises‘ın butik konforu sizi Britanya ve İzlanda‘nın ihtişamlı güzellikleriyle dolu farklı bir tatile çağırıyor.

İrlanda’nın başkenti Dublin’den başlayan rotanız, İskoçya ve İzlanda limanlarından geçtikten sonra yine Dublin’de son buluyor. Gelin bu farklı rota ile ilgili bilgilerinizi biraz güncelleyelim…

Kendine özgü bir şehir: Dublin

Dublin Barları
Dublin Barları

“Siyah havuz” anlamına gelen – Dubh (siyah) ve Linn (havuz)- Dublin tarihi Vikinglerin tarihine kadar uzanıyor. Şehri gezerken Dublin’in taşlarından ağaçlarına kadar her şeye sinmiş bu ruhu her adımınızda hissediyorsunuz. Tabii bunda Dublin’in iyi korunmuş bir Orta Çağ şehri olmasının da büyük bir payı var. Kendine özgü kültürü ve tarihi bir araya geldiğinde Dublin’i eşsiz bir şehir yapmaya yetiyor.  Şehir bugün Avrupa’nın en çok ziyaret edilen başkentleri arasında.

Dublin’in bir diğer özelliği ise insanlarının cana yakınlığı. Sosyal yapının oldukça hareketli olduğu bu kozmopolit dünya şehri adeta yabancıları ağırlamaktan gurur duyuyor. Tabii bunda müziğin ve biranın adeta bir yaşam biçimi olmasının da payı büyük. Bayram tatilinizde Dublin‘e gitmişken dünyaca ünlü Irish Pub‘lardan birinde mutlaka vakit geçirmelisiniz. Dublin’de ister sokakta ister Pub’da yabancılık çekmeyeceğinizi garanti edebiliriz.

Sokak Sanatları
Sokak Sanatları

Belfast – Kuzey İrlanda

Kuzey İrlanda’nın başkenti olan Belfast alçak tepelerle çevrili tipik bir İrlanda şehri. İrlanda Bağımsızlık Savaşı sonrasında başkent olan şehir, Dublin kadar popüler bir turizm şehri olmadığı için henüz tam olarak keşfedilmemiş bir hazine adeta. Gezinizin 2. gününü Belfast’ı keşfetmek için ayırabilirsiniz.

Belfast
Belfast

Yürüyerek keşfetmek için ideal bir şehir olan Belfast‘ın sizi yormayacağını garanti ediyoruz. Tarihi Bronz Çağı’na kadar dayanan şehrin sokakları her adımda yeni bir güzellik vadediyor. Tarih ve sanatın iç içe geçtiği şehirde gezilecek yerler arasında Botanik Bahçesi, zengin içeriği ile Ulster Müzesi, barok çizgileri ile Belfast Kalesi ilk akla gelenler. Belfast’ın bir diğer özelliği ise Titanik’in inşa edildiği yer olması. Bugün geminin inşa edildiği bölgede bot turuna çıkmak da mümkün.

Ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerlerden: Reykjavik, İzlanda

Meşhur Kuzey Işıkları’nın da izlenebildiği ülkelerden olan İzlanda’nın başkenti Reykjavik dünyanın en kendine has şehirlerinden biri. Nüfus yoğunluğunun genel olarak az olduğu İzlanda’nın sosyal yapısı da buna bağlı olarak gelişmiş: Adeta herkesin birbirini tanıdığı bir şehir Reykjavik. Nüfusu ise bir İstanbul ilçesinin nüfusundan daha az: yalnızca 125 bin…

Dünyada Kuzey Kutbu‘na en yakın başkent olma ünvanını elinde bulunduran Reykjavik yalnızca bu özelliği için bile mutlaka görülmeli. Gulf Stream akıntısı nedeni ile Kuzey Kutbu’na yakın olmasına rağmen dondurucu soğuklara rastlanmaması ise bir başka özelliği. Reykjavik bu yüzden tamamıyla kendine has doğal özelliklere sahip. Issız, uçsuz bucaksız kıyılar, aktif gayzerler, termal havuzlar Reykjavik’in en önemli zenginlikleri.

Okyanusun ortasında bir ada olduğu için baskın mutfağın deniz ürünlerinden oluştuğu İzlanda’da oldukça farklı lezzetleri tatmanız mümkün. Bu tatlar arasında köpekbalığı eti önemli bir yer tutuyor. Köpekbalığı kanadı çorbası ve kurutulmuş köpekbalığı eti İzlanda mutfağında önemli bir yer kaplıyor.

Doğasından mutfağına kadar tamamıyla farklı bir şehir olan Reykjavik’i keşfetmek için tıklayınız: 5 Yıldızlı Celebrity Reflection ile Büyük Britanya & İzlanda

Bayram Tatili Keşfi: Akureyri – İzlanda

İzlanda öylesine farklı bir ülke ki sadece dilleri bile diğer ülke dillerine göre oldukça farklı ve zor. Zaman zaman telaffuz etmekte zorlanılan kelimelerle dolu bu dili Akureyri sokaklarında dolaşırken keşfedebilirsiniz.

Reykjavik
Bayram Tatili Keşfi: Reykjavik

Kendini bir aktivite şehri olarak tanımlayan Akureyri, Kuzey Avrupa mimarisi ve sokak sanatları ile öne çıkan bir şehir. Akureyrarkirkja Kilisesi, taşlaşmış bir devi andıran Hvitserkur Kayası, halen kazıları devam etmekte olan tarihi Gasir Takas Pazarı ilk akla gelen yerlerden.

Lerwick Shetland, İskoçya

İskoçya dendiğinde ilk akla gelen şey yemyeşil, sisli ve ihtişamlı bir doğadır. İskoçya’nın doğal güzellikleri arasında başı çeken adalar topluluğu ise Shetland Adaları. Lerwick ise bu adalar topluluğun ana limanı durumunda. Adaların dünyayla bağlantısını da sağlayan bu liman İzlanda ile İskoçya arasında yer alıyor.

Lerwick
Lerwick

Yuvarlak yapılı tarihi kaleleri ile ünlü Shetland Adaları’nın kökleri de Viking’lere dayanıyor. Viking geleneklerine dayanan pek çok festivalin düzenlendiği ada adeta bu dünyanın dışında duruyor. Vahşi ve ihtişamlı bir adayı keşfetmek istiyorsanız Shetland Adaları tam da aradığınız yer.

Bu bayram diğer bayramlarda olduğu gibi geleneksel bir tatil değil de farklı bir tatil yapmak istiyorsanız 5 Yıldızlı Celebrity Reflection ile Büyük Britanya&İzlanda rotası tam da aradığınız rota. Daha fazla bilgi ve rezervasyon için sitemizi ziyaret ediniz: 5 Yıldızlı Celebrity Reflection ile Büyük Britanya & İzlanda