Gel ve Keşfet!

Gemi turuna çıkmadan önce aklınıza takılanlar…

Gemi turuna çıkmadan önce yanınızda bulunması gerekenler...

0 730

 Royal Caribbean ailesi ile ilk kez gemi turu yapacaksanız aklınızda bir sürü olduğunuza eminiz. Gemi turları diğer tatil türlerine göre oldukça farklıdır bu da soruları beraberinde getirir. Yanıma hangi belgeleri almalıyım, vize almam gerekiyor mu, rota üzerindeki her ülke için ayrı vize almalı mıyım, valizime neler koymalıyım gibi sorular aklınızı kurcalıyorsa panik yapmanıza hiç gerek yok. işte sorularınızın cevapları…

Vizeli ve vizesiz Royal Caribbean Turları
Vizeli ve vizesiz Royal Caribbean Turları

Yanıma hangi belgeleri almalıyım?

Royal Caribbean gemi turu ile yeni bir maceraya atılmadan önce yanınıza almanız gereken belgeler standart bir tatile çıkarken almanız gereken belgelerle aynıdır aslında. Pasaportunuz, kredi kartlarınız, vizesiz seyahatlerden birini tercih etmediyseniz vizeniz, özel bir sağlık sigortasına sahipseniz sigorta belgeleriniz, uçak bağlantılı turlarımız için uçak biletleriniz mutlaka yanınızda olmalıdır. İnternetle birlikte uçak biletlerinize online olarak da ulaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken mail adresinize gönderilen e-biletinize ulaşmanızdır.

Gemi Turu için vize almam gerekiyor mu?

Eğer gemi turu paketiniz vizesiz Uzakdoğu turlarımızdan biri ise elbette vize almanız gerekmez. Rotanız Avrupa limanlarından geçiyor ise Avrupa Birliğine dahil herhangi bir ülkeden Shengen Vizesi almanız yeterli olacaktır. Amerika başlangıçlı turlarınız için Amerika Vizesi, Güney Amerika Turları içinse vize isteyen ülkelerin vizelerine başvurmanız yeterlidir. (Güney Amerika birçok ülkeye giriş için vizeye ihtiyaç duyulmamaktadır.)

Uçak bağlantılı Royal Caribbean Turları
Uçak bağlantılı Royal Caribbean Gemi Turu Paketleri

Uçak Bağlantılı Turlar için uçak bileti almam gerekiyor mu?

Royal Caribbean gemi turlarında, -eğer yaşadığınız bölgeye yakın bir yerden kalkış yoksa- önce uçak yolculuğu yapmanız gerekecektir. Royal Caribbean bu konuda iki türlü hizmet verir. Uçuş dahil turlar ve yalnızca gemi turunuzu kapsayan (Cruise Only) turlar. Uçuş dahil turlarınızda biletiniz Royal Caribbean tarafından alınır ve siz konuklarımıza iletilir. Havaalanı transferleriniz de Royal Caribbean hizmeti olarak siz konuklarımıza sunulmaktadır. Cruse Only turlarımızda ise uçak biletlerinizi siz alırsınız, uçağınızın indiği havaalanından transferiniz ise Royal Caribbean tarafından gerçekleştirilir.

Kredi Kartları tatilinizi daha pratik bir hale getirecektir.
Kredi Kartları tatilinizi daha pratik bir hale getirecektir.

Diğer belgeler ve ihtiyaçlar…

Eğer özel bir sağlık/seyahat sigortasına sahipseniz bu sigorta ile ilgili belgelerinizi yanınıza almanız gerekli durumlarda sürecin daha pratik bir biçimde işlemesini sağlayacaktır. Sağlıkla ilgili herhangi bir durumunuz varsa tıbbi geçmişinizin yanınızda olması da yine yararınıza olacaktır.

Yine dünyanın her yerinde kullanabildiğiniz kredi kartlarınız bazı durumlarda nakit paradan daha faydalı olacaktır. Kredi kartlarınızla döviz işlemleri yapmanız da mümkündür. Üst segment kredi kartları ise sundukları farklı ayrıcalıklarla tatilinizi daha da konforlu hale getirebilirler.

Valizinize Neler Koymalısınız?

Valizinize koymanız gereken kıyafetlerden başlamak gerekirse bu tamamıyla seçtiğiniz rotanın iklimi ve mevsimi ile ilgilidir. Valiz hazırlamadan önce bir liste yapmanız uygun olacaktır. Fotoğraf makinesi, şarj cihazı, bilgisayar gibi eşyalarınızı yanınıza alabilirsiniz. Ama şunu söylemekte de fayda var: Royal Caribbean gemilerinde valinize koymayı unuttuğunuz her şeyi bulabilirsiniz. 🙂 Duty Free gibi hizmetlerinde olduğu gemilerimizde alışveriş yapma imkanınız her zaman vardır.

Geri sayım başlasın!
Geri sayım başlasın!

Geriye Sayım Başlasın!

Royal Caribbean ile unutulmaz bir tatil yaşayacağınızı garanti ediyoruz. Eğer valizinizi hazırladıysanız artık uçak saatiniz için geriye doğru sayıma başlayabilirsiniz. Siz en iyisi tatilde yapacaklarınızı hayal edin, keşif ve macera ile dolu muhteşem bir tatile hazır olun. Şimdiden İyi Tatiller!

Gemi Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.