Gel ve Keşfet!

Cruise Turları ile Kuzey Işıkları Rotaları

0 597

Kuzey Işıkları Norveç Turu

Yeryüzündeki en ilginç, en nadir ve en mistik doğa olaylarından biri olarak görülen kuzey ışıkları, yalnızca İskandinavya bölgesinde deneyimlenebiliyor. Bilimsel olarak tanımlandığında manyetik parçacıklar ile solar rüzgarın etkileşimi sonucu ortaya çıkan bir doğa olayı olarak kabul edilen kuzey ışıkları, tanık olanlar için hayat boyu unutulmayacak bir manzara oluşturuyor.

Kuzey ışıkları her zaman ortaya çıkmıyor, bu harika doğa olayını gözlemlemek için önceden belirlenmiş tarihlerdeki spesifik İskandinavya kuzey ışıkları turu gibi turları tercih etmek gerekiyor. Kuzey ışıkları ise en sık olarak Norveç sınırları içerisinde görülebiliyor. Şehir merkezlerinden uzakta, ışıkların olmadığı yerlerde görülen kuzey ışıkları, bu özel turlar ile daha da eğlenceli hale geliyor. Kuzey Işıkları kendini göstermeye başlamadan hemen önce gemide yapılan anons sayesinde yerinizi alıyorsunuz. Bu gemi turları ile kuzey ışıklarını kaçırmanıza imkan yok! Gemilerdeki geniş güverte yapısı sayesinde açık alanda bu muhteşem doğa olayına şahit olabileceğiniz gibi, gemi içerisindeki panoramik pencereler herhangi bir görüş engeli olmadan muhteşem manzarayı seyretmenize olanak sağlıyor.

Kuzey Işıklarını Görme Garantisi ile Norveç Fiyortları & Kuzey Işıkları

MS Trollfjord Keşif Gemisi’nde 12 günlük gidiş-dönüş seferi ile kuzey ışıklarına keşif seyrini yaşayabilirsiniz. Gemi adını Norveç’in güzelliğiyle nam salmış Lofoten Adaları’ndaki balıkçılık aktiviteleriyle bilinen muhteşem Trollfjord’dan almıştır.

Geminin tasarımında Norveç ahşabı yoğun olarak kullanılmış olup, gemi muhteşem bir konfor, modern olanaklar ve iç dekorasyon sunar.

Gemide bir zamanlar eski Hurtigruten gemisi MS Harald Jarl’de bulunan orijinal resimleri içeren sanat galerisi sergileniyor. MS Trollfjord’ın güvertede güneşlenme terası, spa küveti ve geniş, iki katlı panorama salonu bulunuyor, olağanüstü manzaralar sunuyor. MS Trollfjord’un kendine ait bir Expedition Ekibi var ve denizde bir üniversite olarak hizmet veriyor. Keşif Ekibi, her gün bir konferans, sunum programına ve akşam toplantılarına ev sahipliği yapıyor. Gemideki ve güneşlenme terasında yapılan ilginç dersler, sunumlar ve etkinlikler bunu heyecan verici ve eğitici bir yolculuk haline getiriyor. Tur süresince restoranlarında asla dondurulmuş ürün kullanmayan Hurtigruten, misafirlerine her daim taze ürünler ile hazırlanmış muhteşem yemekler sunuyor.

100’den fazla fiyort ve 1.000 dağın üzerinden geçerek, 34 Norveç limanı ile tüm orijinal sahil yolunu keşfedebilir ve unutulmaz manzaralarla karşılabilirsiniz. Kışın Kuzey Işıklarını görme garantisi veriliyor. Eğer görülemez ise, 6 veya 7 günlük bir sonraki tur hediye ediliyor. Bu uygulama, 1 Ekim – 31 Mart tarihleri arasında yapılan seyahatlerde geçerlidir.

Kuzey Işıkları Norveç Turuna katılın, görülebilecek en güzel doğa olaylarından biri olarak kabul edilen Kuzey Işıkları ve hareketli, epey heyecanlı Norveç Fiyortları Turunun keyfini çıkarın!

Kuzey Işıkları Cruise Turları için hemen tıklayın.