Gel ve Keşfet!

Sağlıklı Bir Seyir İçin Cruise Gemilerinde Alınan Önlemler

0 1.469

Özel aktivitelerle dolup taşan, dünyadaki yüzen gemilerin en büyüklerine sahip Royal Caribbean ile yüzen bir sarayda olduğunuzu hissedecek, zahmetsizce dünyayı gezeceksiniz. Misafirlerimizin dünyayı gezerken, gemilerin iyi durumda ve temiz olduğundan emin olmak istediklerini biliyoruz. Cadde görünümlü alışveriş merkezleri, 4D sinema salonu, iç odalardaki sanal balkonlar, dev jakuziler, havuz ve su parkları ve dünyaca ünlü mutfaklardan lezzetli yemek seçenekleri gibi muhteşem özelliklere sahip cruise gemilerinin temizlik, bakım ve onarımı sıkı bir program dahilinde gerçekleştiriliyor. Dünya Sağlık Örgütü ve Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri ile yakından çalışılıyor; mürettebat sağlık ve güvenlik protokolleri ile titizlikle eğitiliyor.

Royal Caribbean filosundaki her geminin sözleşmeli tıp doktorları ve hemşireleri ile çalışan özel bir tıbbi tesisi var. Gemilerimiz çok çeşitli hastalıklar için tıbbi malzeme ve ilaçlarla dolu. Gemide seyahat esnasında tıbbi tedavinin gerekli olduğu durumlarda, hem misafirler hem de mürettebat bu tıbbi tesisten faydalanabilir. Tıbbi tesisler genellikle günde altı saat açıktır, ancak 24 saat boyunca acil durum hizmetlerinden yararlanmak mümkün. Yolculuk sırasında kişisel bir trajedi veya acil bir durum ortaya çıktığında, etkilenen konuk veya mürettebat üyesine, onun dilini konuşan, ne yapılması gerektiğini bilen ve doğru zamanda yardımcı olabilecek şefkatli ve anlayışlı bir personel yönlendiriyoruz.

Sağlıklı olma taahhüdümüzü yerine getirebilmek için, herhangi bir hastalıkla ilgili endişe olduğunda, gemilerimizde yoğun trafiğin olduğu alanları sık sık sterilize ediyor, hijyen bariyerleri ve el dezenfektanları ile sağlık önlemlerimizi artırıyoruz. Misafirlerimizden grip ve benzeri semptomları gösterenlere odalarında kalmalarını öneriyoruz ve odalarında tedavilerine devam ediyoruz. Mürettebatımızın güncel sağlık test ve aşılarını yaptırıyoruz. Hasta olan mürettebat üyelerimiz iyileşene kadar, misafirlerimizle herhangi bir temas ve iletişimde bulunmuyorlar.

Sağlıklı bir gemi seyahati için ilk adım, hastalıkların yayılmasını engellemek. Bu süreçte öncelikle konuklara ve mürettebata gemiye binmeden önce tarama yapıyoruz. Geminin yüksek düzeyde sanitasyon ve temizliğini sağlıyoruz. Eğer tıbbi tedavisi gerçekleştirilemeyen herhangi bir konuk veya mürettebat üyesi varsa, gemiden uygun şekilde ayrılmasını sağlıyoruz.

Türk limanlarından yabancı limanlara giden ya da yabancı limandan gelerek Türk limanları arasında seyreden her geminin mürettebat, yolcu ve yük bakımından limanda kaldığı süre içerisinde sağlık durumlarının iyi ve geminin sağlık yönünden sefere uygun olduğunun denetlenmesi gerekiyor. Geminin mevcut mürettebatının, taşıdığı yolcuların ve hareket limanının sağlık durumlarını gösteren, gemide bulaşıcı ve salgın hastalık olmadığını bildiren, geminin uğradığı limanlarda uygulanan sağlık tedbirleriyle ilgili bilgileri kapsayan ve limandan ayrılmasında sağlık yönünden sakınca olmadığını gösteren bir belge alınıyor.

Tüm gemilerimizde sağlıklı bir seyir için gerekli güvenlik ve sağlık tedbirlerini eksiksiz olarak alıyoruz. Royal Caribbean cruise gemileri güvenli ve sağlıklı bir seyahat için sizleri bekliyor! Erken rezervasyon, kampanya ve fırsatları kaçırmayın!

Kaynak/Detaylı Bilgi için tıklayınız.