Gel ve Keşfet!

Harmony of the Seas Fotoğrafı En İyi Seyahat Fotoğraflarından Biri Oldu

2 583

Harmony of the Seas yani dünyanın en büyük gemisinin Alberto Bernasconi tarafından çekilen fotoğraflarından biri National Geographic tarafından 2017 yılının en iyi seyahat fotoğraflarından biri seçildi. En iyi seçilen fotoğrafın yanı sıra fotoğrafçının çektiği diğer fotoğraflar da National Geographic editörü tarafından bir yazı eşliğinde yayımlandı. Biz de bu fotoğrafları sizinle paylaşmak istedik.

Alice Harikalar Diyarına Hoş Geldiniz

Harmony of the Seas’in ilginç fotoğrafını çeken kişi İtalyan fotoğrafçı Alberto Bernasconi. Royal Caribbean’ın Harmony of the Seas gemisine dünyanın en büyüğü demek galiba yeterli olmaz. Bu gemi 17,000 filin toplam ağırlığından daha ağır ve Rushmore Dağı’ndan daha yüksek. Gemi Washington Anıtı’nın yüksekliğinin iki katını aşan yüksekliğe ve yedi Ferrari’nin sahip olduğu beygir gücünü aşan güce sahip. Üstelik gemi, Paris’te bulunan Louvre Müzesi’ndeki tablolardan çok daha fazla tablo barındırmakta.

Harmony of the Seas içinde 60 ülkeden sanatçıya ait 3000’in üzerinde eser bulunuyor.

Dünyanın en büyük seyahat gemisi Harmony içinde çok sayıda ve çeşitli su kaydırakları var. Üstelik bu su kaydıraklarından biri deniz üstündeki en uzun su kaydırağı olma özelliği de taşımakta. Harmony of the Seas ile seyahat ederken TheCyclone ve Typhoon kaydıraklarının şeffaf malzemelerden yapıldığını görebilirsiniz. Bu da kaydıraklardan kayarken dışarıyı izlemenizi sağlar.

2016’da denizle buluşan 226 bin ton ağırlığındaki Harmony içinde yedi mahalle, çok katlı su kaydırakları, robot barmenler bulunuyor. Bu özelliklerin tümüne sahip olmasıyla gemi Alice Harikalar Diyarını andırıyor. Ayrıca bir seferde yaklaşık 7000 misafirle 2000’den fazla ekip üyesi taşıyabiliyor. Böylece yüzen şehir adını kazanıyor.

Harmony aykırı bir seyahat gemisi değil. Gemiyle seyahat endüstrisi, dünya çapında seyahat pazarlarının arasında en hızlı büyüyen endüstri olarak öne çıkmakta. Gemiler de her geçen yıl daha büyük ve daha gösterişli olmakta.

Fotoğrafçı Alberto Bernasconi’nin Objektifinden 

Fotoğrafçı Alberto Bernasconi Harmony of the Seas’te misafirlerin aldığı yüksek kaliteli hizmeti belgelemek için çok sayıda fotoğraf çekmiş. Ona göre “Nereye gittiğiniz değil, gideceğiniz yere nasıl ulaştığınız önemli.” Bu düşüncenin sonucunda Bernasconi’nin objektifinden şu kareler ortaya çıkmış:

Spor Alanı: dokuz delikli minyatür golf sahası, iki sörf simülatörü, birer basketbol, voleybol ve futbol kortu.

İki FlowRider sörf simülatörü dakikada 34,000 galon su pompalıyor. Böylece sörf yapan kişi sörf tahtasının üstünde kalıyor.

Harmony of the Seas içinde bulunan 23 havuz, su kaydırağı ve sörf simülatörü Yellowstone Ulusal Parkı’nda bulunan ikonik gayzerin bir kez püskürmesiyle çıkan sudan 94 kat daha fazla.

10 kat yükseklikte bir halat misafirleri 25 metre yüksekliğe çıkarıyor ve onlara güverte manzarasını gösteriyor.

Kaynak: National Geographic

Gemi Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.