Gel ve Keşfet!

Konuğumuz Fatma Ülker Yazdı: 2. Kez Dünyanın En Büyük Cruise Gemisi ile Yolculuk

0 469

Eğer siz de benim gibi dünyayı keşfetmeyi kendinize amaç edindiyseniz, “ah o gemide ben de olsaydım, açık denizlerde yol alsaydım” diye içinizden geçirdiğiniz pek çok defa olmuştur eminim. Artık bu hayali gerçekleştirmek çok kolay ve bir o kadar da keyifli. Beş yıldızlı lüks otel konforu ile tasarlanan devasa yolcu gemileri tek seyahatle sizleri birçok farklı şehir ve ülkeye götürmeyi vadediyor. Bilindik birkaç firma içerisinde hizmet ve kalitesiyle fark yaratan Royal Caribbean şirketi son yıllarda bu mega yüzen otellerin hep en büyüğünü inşaa etmeyi kendine hedef koymuş olsa gerek ki, Mayıs 2016’da denize indirilen Harmony Of the Seas’den sonra, daha büyük olan kız kardeşini de Ekim 2018’de Cruise severlerin hizmetine sundu. İşte sizlerle Ekim 2019 itibariyle halen dünyanın en büyük yolcu gemisi ünvanını taşıyan Royal Caribbean şirketine ait Symphony Of the Seas ile Ocak 2019’da yaptığımız unutulmaz seyahatimizi paylaşacağım bugün.

Bu devasa gemiye binmek için can atarak, seyahatimize başlıyoruz. Miami Limanı’nda beyaz bir kuğu gibi zarafet ve ihtişamıyla görenleri büyüleyen Symphony Of The Seas’e biniş işlemlerinden sonra hemen gemiye geçip, büyülü dünyasını keşfe başlıyoruz. İki günde ancak öğrenilebiliyor, nerede ne olduğu. Bizim en çok beğendiklerimiz Central Park’ta yeşillikler içinde oturmak ya da yürüyüş yapmak, Boardwalk’ta çocuklarla eğlenmek ve 15. katta geminin gidişini seyrederken o leziz El Taco’da Meksika yemeklerini yemek. Bir de Sorrentos’un pizzalarını es geçemeyeceğim, oğlumun favorisiydi.

Dünyanın en büyük yolcu gemisi olunca yapılacaklar bitmiyor. Adrenalin sevenlere zipline, flowrider, ultimate abyss, tırmanma duvarı bile düşünülmüş. Akşam şovlarında ise kendinizi ayrı bir atmosferde buluyorsunuz. Broadway şovlarından tutun da su şovları, buz pateni gösterileri, komedi şovları, bir çok barda değişik tarzlarda çalınan canlı müzikler… Eğlencede sınır yok. Oldukça büyük casinosu da bir o kadar etkileyici.

Gemi yaşamına dair bilmek istenilen her şey hakkında her gün akşam saatlerinde bir sonraki günün bütün bilgilerini içeren bir gemi gazetesi bırakılıyor odanıza. İçerisinde hangi limana saat kaçta yanaşılacak, kaçta kalkacak, hava durumu, hangi restaurant-bar kaçta açılıp, kapanıyor; hangi şov ya da canlı müzik saat kaçta ve nerede detaylı bir şekilde yazılı oluyor. Size sadece hangisine gideceğinize karar vermek kalıyor. Odalar her gün muhakkak büyük bir titizlik ve hijyen içerisinde çok güzel temizleniyor ve akşam olduğunda da ayrıca odanız yatmak için hazır hale getiriliyor. Odanızdaki televizyondan da yaptırdığınız rezervasyonlar ve harcamaları takip edebiliyorsunuz. Kaptanın gecesi için de özel şık kıyafetlerinizi getirmeyi ihmal etmeyin. Herkes şıklıkta birbiriyle yarışıyor.

Bence çocuklarla yapılabilecek en rahat yolculuklar gemi yolculukları. Çünkü bir kere yerleşip yolculuğunuz süresince bir çok limanda durup farklı şehirleri, kültürleri görüp; yeni tatlar keşfetmiş oluyorsunuz. Çocuklar açısından da gemi yolculuğu onlara çok farklı ve eğlenceli geliyor. Gemide onları cezbedecek bir sürü aktivite oluyor. Her yaşa uygun çocuk kulubü, aqua park ve havuzlar, dondurmacı, şekerlemeci, atlı karınca, tırmanma duvarı, jetonlu oyuncaklar, basketbol sahası, masa tenisi, mini golf… bunlar ilk aklıma gelenler. Yemeklerde çocuklara özel ayrı seçeneklerin olması da çok hoşlarına gidiyor.

Gemide aç kalmak mümkün değil. Her damak zevkine hitap edecek restaurantlar mevcut. Açık büfe, alacarte, pizzacı, salatacı, pastane, dondurmacı…anlayacağınız yok yok. Hatta Starbucks bile mevcut. O kadar yenilip, içiliyor, peki nasıl kilo almadan dönebiliriz dersek; ister fitness salonunda, ister yüzme havuzlarında istenilirse de geminin çevresindeki yürüyüş-koşu alanında alınan kaloriler yakılabilir.

Yanaşacağınız limanda nasıl gezmek isteyeceğinize, gittiğiniz yerin biraz özelliklerine bakarak da karar verebilirsiniz. Denize mi girmek istiyorsunuz, tarihi yerlerini mi keşfetmek yoksa şehri mi gezmek istiyorsunuz? Buna göre geminin sunduğu ekstra kara turlarını da satın alıp hiçbir şeyi düşünmeden rahatça gezebilir ya da kendiniz de gezebilirsiniz.

Biraz da gezdiğimiz yerlerden bahsedecek olursam, katıldığımız bu destinasyonda hem tarih, hem doğa, hem deniz hepsi bir aradaydı. Meksika’nın Costa Maya limanına yanaşıp Mayaların hazinli yok oluşlarını, bir ırkın sonunun nasıl geldiğini öğrenince insan bir kez daha nasıl niye diye sorguluyor insanlığını. Tabii onların da kendilerine özel bir takım ritüelleri ile dolu vahşi yaşamlarını duyunca insan ürpermiyor değil. Çok tanrılı dinlerinden dolayı sık sık tanrılara insan kurban edilmesi ne acı.

Hep eskiden beri Bahamaları duyarız ya da ekranlarda görürüz beyaz kumunu, berrak denizini. Övüldüğü, anlatıldığı kadar varmış. Karayipler’deki en güzel denize başkent Naasau’da girmiş olduk. Gemi plaja ve şehrin merkezine çok yakın yanaştığı için rahatlıkla yürüyerek inip gezebiliyorsunuz. Straw Market’te yöreye ait el işi ürünler alabilirsiniz. Gitmişken vaktiniz kalırsa meşhur Atlantis Oteli de görmeden dönmeyin derim.

Meksika’nın başka bir ada şehri Cozumel’e ikinci kez gelişimiz olduğu için bu sefer biz tercihimizi denizden yana kullandık ve sonrasında da yerel lezzetlerini tatmak için vakit ayırdık. 2017 yılında ilk defa geldiğimizde de altı camlı teknelerle denize açılıp rengarenk deniz altını keşfetmiştik.

Honduras’ın Roatan adasında harika bir kumsal ve deniz olmasına rağmen maalesef etrafı gezinmekle yetinebildik çünkü daha önce yaşanan fırtınalardan dolayı çok yosunluydu. Ama tropik meyvelerden tatmayı ve hindistan cevizi suyu içmeyi ihmal etmedik.

Gemi yolculuğunun en güzel yanlarından biri de bir limana yanaşırken ya da ayrılırken limandakilere ya da başka gemideki yolculara el sallamak. Küçük şeyler bazen çok daha mutlu ediyor insanı. Bu da onlardan biri olsa gerek. Bir de her gün farklı yerde gün batımını seyredebilmek çok keyifli.

Şimdiye kadar üç kere gemi yolculuğu yaptık. İkisi de dünyanın en büyüğüyle olunca, tadı damağımızda kaldı. Onun için her yıl, rotamıza en az bir gemi yolculuğu koyarak gezmeye devam ediyoruz. Unutmayın, dünyayı keşfetmek kendiniz için yapacağınız en güzel yatırımdır!

Fatma Ülker

Cruise Gemi Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.