Gel ve Keşfet!

Plastik Pipet Kullanımını Durduruyoruz

Royal Caribbean ailesi olarak plastik pipet kullanımını durduruyoruz

0 227

Royal Caribbean filosundaki 50 geminin tamamında, 2019’dan itibaren plastik pipet kullanımını noktalıyoruz.

Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara Club Cruises, TUI Cruises ve  Pullmantur Cruceros, markalarında çevre koruma için kapsamlı programı kapsamında plastik pipetleri ortadan kaldırıyoruz. Daha az plastik, daha temiz bir çevre…

Daha az plastik, daha temiz bir çevre…
Daha az plastik, daha temiz bir çevre…

Daha az plastik

Royal Caribbean filosunda bir yıldan fazla bir süredir uygulanan, “istek üzerine kamış” politikası da böylelikle sona eriyor. 2019’un başlangıcında ise pipet isteyen konuklar plastik yerine kağıt pipet kullanmaya başlayacak. Ayrıca, Forrest Stewardship Council onaylı ahşap kahve karıştırıcıları ve bambu garnitürleri de tüm gemilerimizde servis edilecek.

Save The Waves

Royal Caribbean Cruises Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Richard Fain‘in, “Sağlıklı okyanuslar şirketimizin başarısı için hayati önem taşıyor. 25 yılı aşkın bir süredir, Save the Waves programımız, elimizden gelen her türlü plastik tüketimini azaltmak, yeniden kullanmak ve geri dönüştürmek için bize yol gösteriyor. Tek kullanımlık plastiklerin kullanımdan kaldırılması bu programın bir başka adımını teşkil ediyor.”

Save The Waves
Save The Waves

Pipet, karıştırıcı gibi kalemlerden sonra  çeşni paketleri, bardaklar ve torbalar gibi diğer tek kullanımlık plastikler de adım adım kullanımdan kaldırılacak. Kullanımın ortadan kaldırılması ise genel plan çerçevesinde 2020’ye kadar aşamalarla tamamlanacak.

Doğa dostu bir tatilin, gelecekteki tatillerimizin teminatı olduğunun bilincinde olarak, gemilerimizde karbon ayak iyimizi azaltmak için sürdürdüğümüz çalışmalarımız ise Royal Caribbean ailesinin en büyük sorumluluğu olmaya devam edecek.