Gel ve Keşfet!

Royal Caribbean Gemilerinde Sağlığınız İçin Her Türlü Donanım Mevcut

0 578

Gemide ve karada yaptığımız her şey, misafirlerimizin ve mürettebatımızın emniyeti içindir. Gemilerimiz sorunsuz bir tatil vadediyor! İşte gemide seyahat ederken sizleri sağlıklı tutmak için attığımız bazı adımlar…

1. CORONA’DAN ETKİLENMİŞ ÜLKERE SEYAHATLERİ AZALTMAK
Tıbbi uzmanlardan oluşan bir ekip ve sağlık kuruluşlarından gelen rehberlikle birlikte, durumu izliyor ve seyahat programlarında etkilenen destinasyonları iptal ediyor veya değiştiriyoruz.

2. GELİŞTİRİLMİŞ BİNİŞ TARAMASI
Biniş terminallerinde, tüm konuklar zorunlu taramalara katılıyorlar. Seyahatleri ilgilendiren geçici kısıtlamalara dayalı olarak misafirlerimiz seyahatlerden hariç tutulmakta ve herkesin vücut sıcaklığını ölçmek için termal taramalar yapılmaktadır. Seyahat kısıtlamaları ve termal kamera incelemeleri sonucunda bazı konuklarımız daha kapsamlı ikinci bir kontrole tabi tutulabilirler. Tarama sonuçlarına bağlı olarak, gemilerimizi sağlıklı ve güvenli tutmayı sağlamak için, bazı konukların binişine izin verilmeyebilir.

3. CRUISE TERMİNALLERİNDE YÜKSEK SANİTASYON
Tüm yolculuklardan önce ve sonra, cruise terminalleri iyice dezenfekte ediliyor. Binişte, her gemi bakteri ve virüslerle mücadele ettiği kanıtlanmış endüstri standardı temizleyiciler kullanılarak derin sanitasyona maruz kalıyor.

4. GEMİLERİMİZDEKİ EK SANİTASYON TEDBİRLERİ
Dünya Sağlık Örgütü ve ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri rehberliğinde, Royal Caribbean International filosundaki tüm gemiler sanitasyon prosedürlerini yükseltti. Halka açık mekanlarımız ve tuvaletlerimizi içeren kilit alanlar yaklaşık 30 dakikada bir dezenfekte ediliyor.

5. EL DEZENFEKTANLARI HER YERDE
Sağlıklı kalmanın en iyi yollarından biri ellerinizi temiz tutmaktır. Bu nedenle, el dezenfektanı istasyonlarının kullanılabilirliğini artırdık ve gemideki tüm yiyecek alanlarında el temizliğini zorunlu kılıyoruz. El dezenfektanları, Coronavirus COVID-19 dahil olmak üzere çok sayıda patojene karşı etkilidir.

6. GELİŞTİRİLMİŞ TIBBİ PROTOKOLLER
Kendilerini iyi hissetmeyen konuklarımıza yardımcı olabilmek için dikkatli, titiz ve özenli hazırlanmış klinik protokollerimiz var. Ateşi olan veya grip benzeri semptomlar gösteren konuklar için ücretsiz tıbbi danışma sunuyoruz. Gerekli durumlarda tıbbi izolasyon ve yoğun gemi temizliği, hava filtrasyonu ve sanitasyon prosedürleri uyguluyoruz.

7. KAMARALARIN TEMİZLİĞİ
Konuklarımızın kamaraları günde iki kez iyice temizleniyor. Konukların grip benzeri belirtiler gösterdiği durumlarda, kamalarına ek derin temizlik yapılıyor.

8. GÜNLÜK SAĞLIK GÜNCELLEME DUYURULARI
Her yolculuk esnasında, kaptan her gün iki kere anons yapar, konukların ellerini sık sık yıkamalarını, öksürük görgü kurallarını kullanmalarını hatırlatır ve yüksek ateş veya grip benzeri hastalık semptomlarını derhal bildirmelerini söyler.

KENDİ ÜZERİNİZE DÜŞENİ YAPMAK! CORONAVIRUS (COVID-19) GİBİ HASTALIKLARDAN KORUNMA İPUÇLARI:

• Tuvalet ziyaretlerinden sonra ve yemeklerden ve atıştırmalıklardan önce, ellerinizi en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla iyice yıkadığınızdan emin olun.

• Hapşırırsanız veya öksürürseniz, burnunuzu ve ağzınızı peçete (veya üst kolunuz) ile kapatın – hem kibarlık hem de sağlığınız için, asla burnunuzu ve ağzınızı kapatmadan hapşırmayın ve öksürmeyin.

• El dezenfektanını sık sık kullanın. Jeli, elleriniz kuruyana kadar parmaklarınız arasında iyice ovalayın.

• Daha fazla bilgi için ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi’nin web sitesini de ziyaret edebilirsiniz. 

MÜDAHALE PLANIMIZ

• Şirketimiz her ihtimale karşı, COVID-19 durumlarına yanıt vermek için kapsamlı bir plan geliştirmiştir. Hazırlık anahtardır!

• Birisi yolculuk sırasında hastalanırsa veya belirtiler gösterirse, yoğun temizlik, hava filtrasyonu ve sanitasyon prosedürleri ve tıbbi izolasyon da dahil olmak üzere titiz protokoller uygulanacaktır.

• Her gemi envanterini gözden geçirmiştir ve tüm gemilerimiz maske ve ilaç gibi sarf malzemeleri ve kişisel koruyucu ekipmanlarla donatılmıştır.

BİR ŞEY Mİ GÖRDÜN? HEMEN SÖYLE!

Mürettebat üyelerimizin, hastalık durumunda bunu derhal bildirmeleri gerekmektedir ve konuklarımız da aynısını yapmaya teşvik edilmektedir! Herhangi bir zamanda titreme, öksürük, burun akıntısı, ateş, tıkanıklık veya boğaz ağrısı gibi grip benzeri semptomlar yaşarsanız, detaylı bir muayene için Tıbbi Tesisimizi ziyaret edin. Doktorlarımız ve hemşirelerimiz her zaman dikkatli bir şekilde değerlendirme ve tedaviye yardımcı olmaya hazırdır.

CORONAVİRUS’UN GEMİDE YAYILMASINI ÖNLEMEK İÇİN HANGİ ADIMLARI ATIYORUZ?

Tüm terminal ve gemi erişim noktaları, tüm seyahatlerden önce ve sonra iyice sterilize ediliyor. Buna ek olarak, tuvaletler ve ortak kullanım alanları da dahil olmak üzere, gemideki yüksek trafik alanlarının her akşam, normal prosedürlerin üstünde kapsamlı bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Konuklara sık sık ellerini yıkamalarını, önerilen öksürük görgü kurallarını kullanmalarını ve hastalık belirtilerini derhal bildirmelerini sağlamak için günlük duyurular yapılıyor. Aynı şekilde, ilave sağlık personeli eklenmiştir ve her seyahat sırasında ücretsiz tıbbi konsültasyonlar sağlamaktadır. Son olarak, binişten önce tüm konuklara ateş kontrolü yapılacaktır. Konuklar, en güncel protokoller ve seyahat kısıtlamaları için web sitemizi ziyaret edebilirler.