Gel ve Keşfet!

Sağlıklı Seyir Paneli Önerileri

0 513

Dünya çapında tanınan uzmanlardan oluşan bir grup olan Sağlıklı Seyir Paneli, sağlam bir bilim destekli protokol seti ile mevcut sağlık ortamında seyahatin daha güvenli olabileceği sonucuna varmıştır. Halk sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, biyogüvenlik ve deniz operasyonları dahil olmak üzere çeşitli disiplinlerdeki araştırmalar ve ilgili deneyimleri sayesinde, panelistler beş odak alanında 70’den fazla tavsiye belirlediler.

Panel, Royal Caribbean Group ve Norweigian Cruise Line Holdings Ltd. ile eşbaşkanlar Vali Mike Leavitt ve Dr. Scott Gottlieb tarafından bir araya getirildi.

Uzmanlar, sağlıklı bir seyirin dönüşü için yüksek protokoller önermektedir.

Sağlıklı Seyir Paneli, misafirlerin, mürettebatın ve toplulukların sağlığını korumak için 74 ayrıntılı adım öneriyor.

MIAMI, 21 Eylül 2020 – Dünya çapında tanınan tıbbi ve bilimsel uzmanlardan oluşan Sağlıklı Seyir Paneli’nin yeni önerileri, amansız bir şekilde önlemeye ve diğer önlemlere – misafirlerin ve mürettebat üyelerinin test edilmesi dahil – odaklanarak pandemiyle ilişkili halk sağlığı risklerinin bir yolcu gemisi ortamında azaltılabileceğini söylüyor.

Sağlıklı Seyir Paneli, gelecekteki halk sağlığı rehberliğini ve yolcu gemilerinde seyahatle ilgili önleyici tedbirleri bilgilendirmek için kullanılacak bir kamuoyu görüşü talebine yanıt olarak bugün ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) tavsiyelerini sundu. Panel, Haziran ayında Royal Caribbean Group ve Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. tarafından oluşturulmuştur.
Panel, dünya çapında tanınan bilim ve mühendislik anlayışlarını uygulayan tıbbi uygulama ve araştırma, halk sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, biyogüvenlik, konaklama ve denizcilik operasyonlarında tecrübeli uzmanlardan oluşmaktadır.

Sağlıklı Seyir Paneli’nin 65 sayfayı geçen raporu, yolcuların, mürettebatın ve yolcu gemilerinin çağırdığı toplulukların halk sağlığı ve güvenliğini korumak için 74 ayrıntılı en iyi uygulamayı içerir. Öneriler arasında gemilerde ve terminallerde testler, maske kullanımı ve iyileştirilmiş temizlik prosedürleri yer alır. Panel, eski ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanı Vali Mike Leavitt ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi eski komisyon üyesi Dr. Scott Gottlieb tarafından yönetilmektedir.

Dr. Gottlieb, “Sağlıklı Seyir Paneli, yolcu gemilerindeki misafirlerin ve mürettebatın sağlık ve güvenliğinin nasıl daha iyi korunacağını incelemek için son dört ayı geçirdik” dedi. “Kapsamlı bir yaklaşım olarak ele alındığında, Panel’in sağlam halk sağlığı önerilerinin, seyirlere güvenli bir şekilde yeniden başlama stratejilerini bilgilendirmeye yardımcı olacağına inanıyoruz.”

Vali Leavitt şunları söyledi: “Bu Panel, bir yolcu gemisinin karmaşık ortamında en yüksek güvenlik seviyesini yaratan standartlar ve yönergeler geliştirmek için iddialı, disiplinler arası bir halk sağlığı muayenesi yaptı. Endüstrinin salgınla mücadele deneyimlerini inceledik ve ardından son altı ayda tıp ve bilim tarafından alınan birçok dersi ve ilerlemeyi dahil ettik. Panelin önerileri, mevcut en iyi bilimsel ve tıbbi bilgilere dayanmaktadır ve seyirlerin halk sağlığı risklerini önemli bir şekilde azaltmayı amaçlamaktadır. ”

Richard. D. Fain, Royal Caribbean Group’un başkanı ve CEO’su, “Konuklarımızın ve mürettebatımızın ve ayrıca yelken açtığımız toplulukların sağlığını ve güvenliğini korumak için dikkatli davranma sorumluluğumuzu anlıyoruz ve Panelden bu sorumluluğu en iyi şekilde nasıl yerine getirebileceğimizi öğrenmemize yardım etmesini istedik” dedi. “Panel’in çalışmalarının derinliğinden ve seyahat endüstrisindeki en güçlü protokolleri oluşturmamıza yardımcı olma kararlılığından ilham aldık.” Dedi.

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. başkanı ve CEO’su Frank Del Rio, “Sağlıklı Seyir Paneli’nin önerileri sağlam ve kapsamlı ve panelistlerin çalışmalarına getirdiği yoğun odağı yansıtıyor,” dedi “Hem dünyanın her yerindeki otoritelerin hem de tüketiciler kruvaziyer hatlarının elimizden gelen en güvenli, en sağlıklı tatilleri sunmasını bekliyor ve bu çalışma da tam da bunu yapmaya olan bağlılığımızı gösteriyor. ”

Fain ve Del Rio, her bir şirketin, gözden geçirme ve onay için CDC’ye ve dünyanın dört bir yanındaki diğer otoritelere sunulacak olan yeni, ayrıntılı işletim protokollerinin geliştirilmesi konusunda bilgi vermek için Panel’in tavsiyelerini kullanacağını söyledi – bu, seyirlere devam etme sürecinde önemli dünya çapında bir kilometre taşıdır. Panelin çalışması, başkalarının da kendi protokollerine dahil etmesi için açık kaynaklıdır; Vali Leavitt ve Dr. Gottlieb, yetkililerin ve diğer kruvaziyer şirketlerinin Panel’in çalışmalarına zaten gözlemci olarak dahil olmuş olmalarını takdir ettiklerini ifade etti.

Sağlıklı Seyir Paneli, misafirlerin ve mürettebatın sağlık ve güvenliğini iyileştirmek ve COVID-19’un yolcu gemilerinde bulaşma ve yayılma riskini azaltmak için her bir kruvaziyer operatörünün ele alması gereken beş odak alanı belirledi:

1) Test, Tarama ve Maruz Kalma Azaltma
2) Sanitasyon ve Havalandırma
3) Müdahale, Acil Durum Planlama ve Yürütme
4) Destinasyon ve Gezi Planlama
5) Mürettebat Üyeleri için Azaltıcı Riskler

Her kategoride Sağlıklı Seyir Paneli, belirli güvenlik endişelerini ele almak için pratik ve eyleme geçirilebilir öneriler oluşturdu. Öneriler arasında aşağıdaki gibi temel stratejiler vardır:

• Gemiye binmeden önce hem mürettebatın hem de misafirlerin eğitimi, taraması ve testleri yoluyla SARS-CoV-2’nin bir gemiye girmesini önlemek için dikkatli önlemler almak,
• Havalandırma yönetimi stratejileri ve gelişmiş sanitasyon uygulamaları yoluyla iletimin azaltılması,
• Gemide tedavi, tecrit ve hızlı tahliye ve ülkesine geri gönderilme ihtimalleri de dahil olmak üzere, gemideki pozitif enfeksiyonu ele almak için ayrıntılı planların uygulanması,
• Kıyı gezilerini yakından kontrol etme,
• Mürettebat üyeleri için gelişmiş koruma.

Sağlıklı Seyir Paneli raporunun tamamını burada bulabilirsiniz.