Gel ve Keşfet!

Royal Caribbean ile Doğa Dostu Tatil

Royal Caribbean ailesi doğa dostu bir tatil sunuyor

0 919

Royal Caribbean ayrıcalığı ile tatile çıktığınızda yalnızca eğlence, dinlence, keşif ve macera dolu bir tatil yapmakla kalmaz, aynı zamanda doğa dostu bir tatil yapmış olursunuz. Royal Caribbean yalnızca çevre yasalarına uymak, standart teknolojiler ile doğanın korunmasına yardımcı olmakla kalmaz, gerçekleştirdiği proje ve işbirlikleri ile bu standartları da sürekli olarak yükseltmeye çalışır.

Çevreye Daha Az Etki

Gemilerimiz, çevreye daha az etki ederek daha verimli çalışacak şekilde sürekli olarak geliştirilmekte ve yeni çevre dostu teknolojilerle de donatılmaktadır. Tüm operasyonel atıkların yüzde 100’üne yönelik olarak geri döndürülebilirlik Royal Caribbean’in standartlarından olup atık su arıtma seviyeleri ise ulusal ve uluslararası standartların üzerindedir.

Ayrıca, okyanusların korunması ile ilgili araştırmaları finanse etmek ve desteklemek içinWorld Wildlife Fund and the University of Miami’s Rosenstiel School of Marine and Atmospheric Science  gibi kurum ve kuruluşlarla da işbirliği yapıyoruz.

Sürdürülebilirlik ve çevre koruma, RCL’de devam eden bir çabadır. Çalışanlarımız, ortaklarımız, misafirlerimiz ve diğer benzer düşünen işbirlikçilerimizin yardımıyla, kaynaklarımızı koruma ve bu süreçte mümkün olan en yüksek standartlara ulaşma taahhüdümüzü desteklemeye devam edeceğiz.

Emisyon Oranları

Sera gazı emisyonlarının ve diğer hava kirleticilerinin azaltılması, Royal Caribbean çevresel yönetim stratejisiniz en önemli parçalarındandır. Royal Caribbean ailesi olarak tek hazinemizin Dünya ve Okyanuslar olduğunu biliyor ve operasyonlarımızın her aşamasında bu bilinçle hareket ediyoruz.

Hava kirliliğini en aza indirmenin 3 ana yolu

Genel enerji kullanımının azaltılması

Emisyon azaltma teknolojilerine yatırım yapmak.

(Bu tür teknolojiler arasında, aynı zamanda, yıkayıcı olarak da bilinen Gelişmiş Emisyon Arıtma sistemleri ve Seçici Katalitik Reaktörler bulunmaktadır.)

Alternatif yakıtların veya yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması.

2010’dan bu yana sera gazlarının salınımını azaltmak adına, Royal Caribbean Cruises Ltd. olarak Uluslararası CDP İklim Değişikliği Programına bağlı çalışmaktayız.

Su ve Atıksu

Bir gemi seyahatinde sürdürülebilirlik en önemli şeylerden biridir. Bunun başında ise tatlı suyun sürdürülebilirliği gelir. Royal Caribbean gemilerinde kullanılan buhar desalinasyon ve ters ozmoz yöntemleri, deniz suyunun taze içilebilir suya dönüştürülmesinde kullanılan iki akıllı seçenektir.

Yoğunlaşma Yakalama

Royal Caribbean gemilerinde iklimlendirme sistemlerinden gelen yoğunlaşma, makine işletimi ve çamaşır yıkama gibi kullanımlar için toplanmaktadır. Yakıt ve elektrik kullanarak su üreten ekipmanların kullanımını azaltmak için ise filomuzda su azaltma teknolojisi ve lavabo havalandırıcılar, duş başlıkları, azaltılmış akışlı bulaşık makineleri ve düşük tüketimli çamaşır makineleri kullanılır.

İleri Atıksu Arıtma

Gelişmiş Atıksu Arıtma (AWP) sistemimiz, yerleşik lavabolar, duşlar, çamaşırhaneler, tuvaletler, ve tıbbi tesislerimizden kaynaklanan atık suyu da temizlemektedir.

Bu, dünya çapında gemi atıksu deşarj standartlarını aşan bir temiz su üretim teknolojisidir.

Şu anda, 33 Royal Caribbean gemisi AWP sistemleri ile donatılmıştır ve tüm yeni gemilerimizde yerleşik olarak AWP’lere sahip olacak şekilde inşa edilmektedir.

Sintine Su Arıtma Sistemi

Sintine suyu, motor boşluklarından toplanan yağla kirlenmiş sudur. Royal Caribbean olarak sintine suyunu, uluslararası yönetmeliklerin gerektirdiğinden üç kat daha temiz su üreten yağlı su ayırıcıları ile işleriz.

Atık Yönetimi

Royal ailesi ile her yıl 5 milyon misafirimiz seyahat etmektedir. Atık Yönetimi bu aşamada çevreye olan saygının en önemli ayaklarından birini teşkil eder.

Atık Yönetimi operasyonumuzun bir parçası olarak, atıkları her çöp kutusundan manuel olarak ayırmaktayız. Geri dönüştürülebilen malzemeleri dikkatli bir şekilde ayrılır ve uygun tesislere gönderilmek üzere boşaltılır. Giysiler ve kitaplar bağışlanır ve doğrudan geri dönüştürülemeyen kuru atık ve uluslararası düzeyde düzenlenmiş gıdayla temas eden atıklar, elektrik enerjisine dönüştürüldükleri atık enerji tesislerine gönderilirler. Royal Caribbean gemilerinde hiçbir atık doğaya terk edilmez, son aşamada enerji tüketmek için kullanılır.

Royal Caribbean ve Okyanuslar

Royal Caribbean ailesi olarak en büyük önceliğimiz okyanusları korumaktır. Dünyanın en önemli zenginliği olan okyanusları korumak ve onları sizin en temiz haliyle keşfetmenizi sağlamak en büyük görevimizdir. Siz misafirlerimizden aldığımız destek ile çevre ve okyanuslar en büyük önceliğimiz olmaya devam edecektir.

Gemi Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.