Gel ve Keşfet!

Büyüleyici 5 Avrupa Şehri

Ölmeden önce görmeniz gereken 5 Avrupa şehri

0 756

Royal Caribbean filosunun kraliçeleri ile dünyanın tüm okyanus ve denizlerinde, 7 kıtayı keşfedebilir ve her seyahatinizden sonra eve yenilenmiş bir kişi olarak dönersiniz. Yeni bakış açılarına sahip olmak ancak yeni şehirler görerek, yeni insanlar tanıyarak, dünyanın farklı lezzetlerini tadarak mümkün. Kendinizi Royal Caribbean’in Avrupa destinasyonlarına bırakın ve dünyanın en konforlu ve eğlenceli keşif gezilerine hazır olun…

Söz konusu keşif Eski Kıta olarak bilinen Avrupa ise yolculuğunuz bambaşka bir deneyime dönüşecektir. Mimari ve sanatın iç içe geçtiği şehirleri ile Avrupa, sokaklarında bir kez gezdiğinizde tüm bakış açınızı değiştiren bir hazine. İşte Royal Caribbean gemileri ile ziyaret edebileceğiniz 5 büyüleyici Avrupa şehri…

Barselona – İspanya

Avrupa’nın en ikonik şehirlerinden olan Barselona herkesin rüyalarını süsler. Katalan kültürü, flamenko, kendine has Akdeniz mutfağı, dünyaca ünlü İspanya geceleri, mimari ve sanatın en yüksek örneklerinin sergilendiği bir şehir.

Sagrada Familia – Barcelona, İspanya, Avrupa

130 yıldır yapımı devam eden ve efsanevi mimarlardan Gaudi’nin bu sürece dahil olduğu La Sagra De Familia, dünyaca ünlü plajlar, dünyanın en lezzetleri tapasları, müzeler ve sınırsız bir gece hayatı. Barselano’yı bir kez ziyaret edip kendinizi ona bıraktığınızda bunun ne anlama geldiğini anlayacaksınız.

Royal Caribbean Barselona turu hakkında daha çok bilgi edinmek için: Barselona

Lizbon – Portekiz

Atlantik’e bakan Tagus Nehri’nin kuzey kıyısında yer alan Lizbon, Portekiz’deki Keşifler Anıtı ile ünlü. Dev taş anıt, Coğrafi Keşifler Dönemi’nde, Portekizli kaşiflerin ve gemilerin 15. ve 16. yüzyıllarda uzak diyarları keşfetmek ve ticaret yapmak için ayrıldığı noktada bulunuyor. Bir seyahat ve ticaret merkezi olarak Lizbon, o zamandan beri kültürler, dinler ve geleneklerin karışımıyla zengin ve kozmopolit bir şehir haline gelmiş.

Lizbon, Portekiz
Lizbon, Protekiz, Avrupa

Günümüzün modern kaşifleri olan gezginler ise Portekiz şarabını tadarak, tarihi dokusu korunmuş  dar sokaklarda yürüyerek, tarihi meydanlara doğru bisiklet sürerek geçmişi içlerinde hissediyorlar. Lizbon mutlaka görmeniz gereken Avrupa şehirlerinden.

Royal Caribbean Lizbon turu hakkında daha çok bilgi edinmek için: Lizbon

Kopenhag – Denmark

Danimarka’nın en güzel şehirlerinden Kopenhag’ı keşfetmenin birbirinden keyifli birkaç yolu var: Bir bisiklete atlayıp gün boyu şehirde pedal çevirmek bunlardan en keyiflisi. Avrupa bisiklet kültürünün en yoğun hissedildiği şehirlerden olan Kopenhag’da bisiklet yolları, bisiklet park noktaları sizi bisiklet sürmeniz için teşvik edecektir. Bir bisiklet kiralayın ve şehrin keyfini sürmeye başlayın.

Kopenhag, Danimarka, Avrupa

Dünyaca ünlü bronz Küçük Denizkızı heykeli, 17. Yüzyıl’dan bu yana çok değişmemiş olan Rosenborg, biribirinden ihtişamlı kaleler, renkli kafe ve restoranlar onları keşfetmenizi bekliyor. Pedal çevirmekten yorulduysanız şehrin her yerine yayılan kanallarında bir gezintiye çıkıp şehri bir de bu açıdan görebilirsiniz.

Royal Caribbean Kopenhag turu hakkında daha çok bilgi edinmek için: Kopenhag

Dubrovnik – Hırvatistan

Dubrovnik’in son zamanlarda popüler olmasının en büyük sebeplerinden biri, daha bitmeden kült haline gelmiş olan Game of Thrones televizyon serisinin çekimlerine ev sahipliği yapması. Evet, dizide gördüğünüz sokakları birebir görme fırsatınız Dubrovnik’te var! Ancak şehri ilginç yapan tek şey bu değil. Dubrovnik aynı zamanda en eski Avrupa şehirlerinden biri.

Dubrovnik, Hırvatistan, Avrupa

Adriyatik’in İncisi olarak da bilinen Dubrovnik, tarihi eser zenginliği ile insanı şaşırtan Ortaçağ şehirlerden en çok korunmuşlar arasında yer alıyor. Çevresi surlarla çevrili olan Dubrovnik sarayları, çeşmeleri, manastırları ve müzeleri ile tarih tutkusu olan turistlere unutamayacakları anlar yaşatıyor.

Royal Caribbean Dubrovnik turu hakkında daha çok bilgi edinmek Dubrovnik

Amalfi – İtalya

Amalfi aslında bir şehir değil bir kasaba… Burayı böylesine ünlü yapan ise Napoli’nin güneyinden, Salerno’ya kadar uzanan muhteşem Akdeniz sahil şeridi.

Amalfi, İtalya, Avrupa

Lezzetli İtalyan yemekleri, Akdeniz’in nefes kesici manzarası ve hemen yakınınızdaki antik Roma’nın tarihi ile Amalfi adeta her şeye sahip bir kasaba. Tarih meraklıları için Pompeii’nin antik kalıntıları, gurmeler için ise bölgenin özel limoncello likörü, dondurma ve limonlu ürünleri, sızma zeytinyağı ve taze mozzarella peyniri ile yapılmış yemekleri eşsiz deneyimler sunuyor. Capri’nin çarpıcı villalarının ise nefesinizi keseceğine garanti ediyoruz.

Royal Caribbean turları hakkında daha çok bilgi edinmek için: Turlar