Gel ve Keşfet!

Gemi Turları Hakkında Yaygın 5 Yanlış Efsane

2 1.269

Gemi turları hakkında yaygın pek çok efsane var. Eğer daha önce hiç gemi turuna çıkmamış birine neden hiç gemi turuna çıkmadığını sorarsanız, onlardan korkuya ya da dedikoduya dayanan efsanevi bir gerekçe duyarsınız. Bu gerekçelere biz efsane diyoruz. 🙂

Eğer daha önce hiç gemi turuna çıkmadıysanız doğru olmayan en yaygın beş efsaneden haberdar olmalısınız. İşte duyup da inanmamanız gereken beş yaygın efsane:

Gemi Turları Çok Pahalı

Gemi turlarının çok pahalı olduğuna dair efsane uzun yıllardan beri var. Son zamanlarda gezmek, seyahat etmek, hafta sonu gidiş gelişli bir yolculuk ayarlamak eskiye göre çok daha kolay ve ceple dost. Fakat gemiyle seyahat söz konusu olduğunda hâlâ fiyatlara göz atmaktan kaçanları görebilirsiniz. 🙂 Aslında gemi turları fiyatları da diğer tatil türlerinin fiyatlarına oldukça yakın.

Gemi turuna çıkmayan kişiler pahalı efsanesine inanırlar. Bu yüzden ilk olarak fiyata nelerin dahil olduğunu hesaplarlar. Aslında gemi turları fiyatları konaklamayı, pek çok yiyecek ve içeceği, eğlenceyi ve limanlar arası transferleri kapsar.

Gemide Çok Çocuk Var

Ailelerin de dahil olduğu Royal Caribbean gemi turları hakkında daha önce hiç gemi turuna çıkmamış kişilerden duyabileceğiniz bir efsane de her tarafın çocuk kaynadığı ve geminin bir çocuk parkına benzediği efsanesi. Ancak dediğimiz gibi bu bir efsane.

Gemilerimizde çocuklar da var. Fakat gemide baskın olanlar onlar değil. 🙂 Sıradaki efsaneyi okuduğunuzda göreceğiniz gibi çocukların, bebeklerin ve gençlerin gemilerimizdeki yeri ayrı.

Gemide Çocuklar İçin Pek Etkinlik Yok

Gemilerde çocuklar için etkinlik olmadığı efsanesinin bir efsane olduğunu gemi turuna çıktığınızda anlayacaksınız. Gemilerimizde çocuklara özel pek çok seçenekle karşılaşabilirsiniz. Ebeveynlerin çocuklarıyla rahatça tatil yapabilmesi için ebeveyn etkinlikleriyle çocuk etkinlikleri ayrı ayrı düşünülür.

Gemilerde çocukların enerjilerini atabilecekleri, yaşıtlarıyla rahatça zaman geçirebilecekleri ayrı yerler var. Miniklere özel bakıcılar, özel oyun alanları, gençlere özel alanlar var. Tüm çocukların etkinlikleri bir ekip üyesi tarafından yönetilir. Bu üye çocuklarla ilgilenmek konusunda eğitimli ve deneyimli biri olarak gemide yer alır. Çocuklar için gemide ayrıca film, sanat, bilim, tiyatro, hikâye saati seçenekleri var.

3 – 17 yaş arası çocuklar Okyanus Macerası programına katılırken, 6 – 36 ay arası bebekler Royal Bebekler ve Minikler Programına alınır. Aile ile Yemek Saati geldiğinde çocuklar aileleriyle yemek yiyebilirler. Gemilerimizde çocuklarla yolculuk hakkında daha ayrıntılı bilgi şurada.

Gemide Sıkılacağım

Gemide sıkılacağınızı mı düşünüyorsunuz? Size gemide sıkılacağınızı söyleyen kişiler gemileri genellikle ortasında bir restoranın yer aldığı otel odalarıyla dolu bir yer şeklinde kafalarında canlandırırlar. Ancak bu bir efsane. 🙂

Gemilerimiz yüzen bir şehir gibi içinde mahalleden tiyatroya, buz pateni pistinden basketbol kortuna pek çok alanla dolu. Üstelik CLIA (Cruise Lines International Association) araştırmasına göre gemi turuna çıkan gezginlerin %77’si gemideki etkinlik çeşitlerini gördüklerinde gemi turuna çıkmanın diğer tatil seçeneklerinden daha iyi olduğunu düşünüyor. Gezginlerin %76’sı gemide çocuklar için yapılan etkinlikleri beğeniyor ve tatil için gemi turunu tercih ediyor. Ayrıca gezginlerin %80’i gemide herkese göre bir seçenek olduğu için gemi turunu seçiyor.

Deniz Beni Tutar

Deniz tutması gemi turu boyunca kimsenin yaşamak istemediği bir sorun. Pek çok kişiyi deniz tutar. Fakat yeni teknoloji gemilerde deniz tutması tamamen efsane. 🙂 Çünkü gemilerimizle tura çıkmak bir feribotla ya da tekneyle açılmak gibi değil.

Gemilerimizdeki teknoloji sarsıntı yaşamayı engeller. Üstelik kaptanımız seçtiği rotayı sürekli iyileştirir. Misafirlerimizin neredeyse tamamı yolculuk sırasında gemide olduğunu unutur. Misafirlerimizin deneyimlerini şuradan okuyun.

Efsaneler yüzünden gemi turuna çıkmaktan vazgeçtiğiniz oldu mu? Efsaneleri yorum kısmında bizimle paylaşın. 🙂

Gemi Turlarını incelemek için hemen tıklayabilirsiniz.